NAH café Elst in spirituele tuin

Lees voor
5 juli 2022

NAH café Elst in spirituele tuin

Tijdens het NAH café op dinsdag 12 juli zal tuinman Arjan het eerste half uur iets vertellen over de spirituele tuin van De Ruimte. Daarna kun je met anderen praten over je ervaringen of over iets anders. Wil je lekker in de tuin blijven zitten, dan kan dit natuurlijk. Het café is van 10:30 – 12:00 uur en vindt plaats in De Ruimte aan de St. maartenstraat 32 B in Elst.

In het NAH café in de Vloedschuur aan de Kerklaan 4A in Heteren staat woensdag 13 juli tussen 10:30 – 12:00 uur de koffie weer klaar.

Jouw bezoek aan het NAH café is gratis. Meer informatie of jezelf aanmelden? Dit kan via Saskia Henze, Mantelzorgcoördinator Forte Welzijn, Saskia.Henze@fortewelzijn.nl/ 06 46 37 50 70, of Jeanne Verdijk, bestuurslid Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe sgo.overbetuwe@gmail.com / (0481) 37 65 95.

Iedereen die met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) te maken heeft, is van harte welkom bij het NAH café. Dat kan zijn omdat je mantelzorger bent van iemand met hersenletsel, maar ook omdat je bijvoorbeeld na een TIA restverschijnselen hebt zoals overgevoeligheid voor prikkels en licht.

Het café staat in het teken van koffie, ontmoeting, herkenning, luisteren en informatie delen.
Daarnaast gaat het over: wat kan er nog allemaal wel? Waar geniet je van? 

Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)
In Nederland zijn volgens het RIVM 645.900 mensen met NAH. NAH (als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk) heeft een grote impact op het leven van een getroffene en zijn directe omgeving. Als mensen na behandeling weer in de thuissituatie komen, is er vaak geen direct contact meer met hulpverleners. Vaak ervaren zij dan pas de forse (cognitieve) beperkingen in hun dagelijkse leven. Familieleden en zorgvragers weten niet altijd waar ze met vragen terecht kunnen.