NAH Café Overbetuwe groot succes

Lees voor
30 september 2021

NAH Café Overbetuwe groot succes

Na het succes van het NAH Café Overbetuwe op 21 september is er op dinsdag 16 november van 10:30 – 12:00 uur weer een NAH Café in Elst. Heb je Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of heb je hier als naaste mee te maken? Meld je dan aan via: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of sgo.overbetuwe@gmail.com.

Het laatste gehouden NAH Café in Elst werd geopend door Dick Snijders van de Protestantse Kerk, met de treffende woorden: “Ik met mijn en jij met jouw verhaal”. Jeanne Verdijk, bestuurslid Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO): “Opvallend hoe heftig deelnemers de periode vlak na hun hersenletsel hebben ervaren. Het onbegrip, de verwachtingen en een woud aan regels, plus professionals die vinden dat mensen iets moeten. Hoe hun leven totaal ontwricht is, en zij zoekend zijn naar wat wél kan.”

NAH Café Heteren
Het zou mooi zijn als er ook een NAH Café in Heteren kan komen. Forte Welzijn zoekt hiervoor vrijwilligers en deelnemers. Lijkt dit je iets? Neem dan contact op met Saskia Henze, coördinator Mantelzorg Overbetuwe van Forte, mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl / 06-46 37 50 70 of met Jeanne Verdijk, bestuurslid SGO sgo.overbetuwe@gmail.com / 06-33 72 66 67.

Meer informatie over SGO vind je op www.sgo-overbetuwe.nl en over Forte op www.fortewelzijn.nl.

Over Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)
In Nederland zijn volgens het RIVM ruim 645.900 mensen met NAH. Dit als gevolg van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, tumor of ongeluk. NAH heeft een grote impact op het leven van een getroffene en zijn directe omgeving. Als mensen na behandeling weer in de thuissituatie komen, is er vaak geen direct contact meer met hulpverleners. Vaak ervaren zij dan pas de forse (cognitieve) beperkingen in hun dagelijkse leven. Familieleden en zorgvragers weten niet altijd waar ze met vragen terecht kunnen.