Nieuwe Nederlanders maken kennis met sport

Lees voor
28 juni 2022

Nieuwe Nederlanders maken kennis met sport

Dit voorjaar gingen negen nieuwe Nederlanders samen met de participatiecoach van Forte Welzijn op pad. Ze gingen in mei en juni op bezoek bij verschillende sportaanbieders in Elst.

Zo gingen ze naar Running Elst, dansgroep de Seniorina’s en voetbalclub Spero. Tot slot is er vanaf Landerij de Park een wandeling gemaakt met Feike Vlas die vanuit ontmoetingscentrum de Ruimte maandelijks een Ruimtewandeling begeleidt.

“Het was fijn om door al deze sportaanbieders zeer hartelijk te worden ontvangen! Ze hebben de deelnemers voorzien van informatie over hun club of activiteit en, bijvoorbeeld met een clinic, laten kennismaken met hardlopen, werelddansen, voetbal en wandelmogelijkheden in en om Elst.”, vertelt participatiecoach Hermien Auf der Haar.

Deze Sportexpeditie is bedoeld om nieuwe Nederlanders kennis te laten maken met verschillende sporten zodat ze uiteindelijk mee gaan doen bij een club. Niet alleen omdat het gezond is maar vooral ook omdat sporten een fijne manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens het sporten leren nieuwe Nederlanders de Nederlandse taal nog beter.

Het concept van de Sportexpeditie werkt. De meeste deelnemers hebben een concreet plan voor de sport(en) waarmee ze na de zomervakantie aan de slag willen.

Nieuwe Sportexpeditie Zetten, Herveld-Andelst en Heteren
In het najaar zal er weer een Sportexpeditie zijn. Het plan is om dan vooral sportaanbieders te bezoeken in en om Zetten, Herveld-Andelst, Heteren. Sportaanbieders die het leuk vinden om mee te doen zijn van harte welkom om contact op te nemen met Overbetuwe Beweegt of Forte Welzijn! En nieuwe Nederlanders die graag mee willen op Sportexpeditie kunnen zich nu al aanmelden bij participatiecoach Hermien Auf der Haar, 06 82 63 42 12 of hermien.auf.der.haar@fortewelzijn.nl.