Activiteiten of bijeenkomsten mantelzorgers

Lees voor

Activiteiten of bijeenkomsten mantelzorgers

Er worden regelmatig activiteiten of bijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers.

NAH-café

Heb je Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of heb je hier als naaste mee te maken? Kom naar het NAH Café. Inmiddels organiseren Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe (SGO) en Forte Welzijn zowel in Elst als Heteren cafés.
Tijdens de bijeenkomsten ontmoet je andere mensen met NAH of hun naasten. Bij iedere bijeenkomst gaan ze in gesprek over steeds een ander thema. Daarnaast is er voldoende tijd om onderling met elkaar te praten. Inmiddels weten ook steeds jongere mensen de weg naar de cafés te vinden.
NAH café Elst in De Ruimte, St Maartenstraat 32b
NAH café Heteren in de huiskamer van de Bibliotheek
NAH café Herveld/Andelst in De Hoendrik in Herveld
Kijk ook eens op de site van de Stichting Gehandicaptenplatform Overbetuwe.

Mantelzorgcafé

Vier keer per jaar organiseert Forte een mantelzorgcafé. Hierin komt steeds een thema aan de orde dat past bij jou als mantelzorger. Het is gericht op ontmoeten en kennis vergroten. Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende data.

Binnen zonder kloppen

Mantelzorger zijn vraagt veel. Vaak doe je het vanuit verbinding. Vanuit de liefde die je voor de ander voelt. Maar wat als dat niet meer lukt? Of als het toch allemaal teveel wordt? Met wie deel je dat dan?
Als (ex) mantelzorger heb je de focus lang gehad op de ander. Weet je nog wie je bent? Welke hobby’s je ook al weer leuk vond? Wat doe je dan met alle vrije tijd en het verdriet? En hoe pak je de draad weer op als je ineens alleen woont?
Contact met andere mantelzorgers helpt. Herkenning en erkenning kan vaak al veel lucht geven.

Samen met lotgenoten

Mantelzorgers komen vier keer per jaar samen in Triade. Forte geeft samen met de mantelzorgers invulling aan de ochtend. Herken je jezelf in de tekst en wil je graag andere mantelzorgers ontmoeten? Je bent van harte welkom! Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende data.

Alzheimercafé

Heb je dementie of ben je mantelzorger voor iemand met dementie en wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom het Alzheimer Café Overbetuwe? Schrijf je dan in voor hun nieuwsbrief. Dit kan via: alzheimercafe.overbetuwe@alzheimervrijwilligers.nl Geef hierbij je naam en telefoonnummer door.

Jonge mantelzorger (tot en met 24 jaar)

Het kan je zomaar overkomen: iemand uit het gezin wordt ziek of heeft een aandoening. Of jouw ouders spreken de taal niet en jij tolkt alles. Dan moet vaak je als kind bijspringen. Jonge mantelzorger zijn betekent dat je zorgt voor of zorgen hebt over iemand in je omgeving. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je moeder die vaak somber is, op je gehandicapte broertje moet passen of de boodschappen doet voor je opa met dementie en hem helpt in het huishouden. Je groeit dan op met zorg. Wij organiseren twee keer per jaar lotgenotendagen. Kijk in onze agenda voor de eerstvolgende data.

Activiteiten van Forte automatisch in je mailbox?

Stuur een mail naar: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Vermeld dan wel je naam, adres, telefoonnummer en dat het over de nieuwsbrief gaat. Je geeft hiermee ook toestemming om op onze mantelzorglijst te staan.

Wendy van de Putte

coördinator Mantelzorg
Overbetuwe
06-13 41 28 23