Hulp bij geldzaken

Lees voor

Hulp bij geldzaken

Soms lukt het niet meer om zelf de post bij te houden of je financiën goed te regelen. Op welke toeslagen heb je recht en wanneer kom je in aanmerking voor kwijtschelding. Voor je het weet ben je het overzicht kwijt en zit je in de schulden. Dat wil je natuurlijk voorkomen.

Thuisadministratie

Onze vrijwilligers helpen je bij het op orde brengen en houden van je administratie. Samen met jou kijken ze wat er nodig is. De vrijwilliger komt bij jou thuis en brengt je in contact met juiste instanties als dat nodig is. Uiteraard gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Deze ondersteuning wordt geboden in samenwerking met de gemeente Overbetuwe en de sociaal raadsvrouw.

Formulierenhulp

Moeite met het invullen van formulieren die gaan over geld, bijvoorbeeld van de gemeente? Wij helpen je graag! Naast het invullen van formulieren geven we je ook informatie en advies en verwijzen we je door naar de juiste instantie. Heb je een inkomen op het minimum, dan kunnen we je helpen bij de belastingaangifte. Vraag naar de voorwaarden.

Financieel spreekuur

Heb je vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals energietoeslag, huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget?
Wil je weten op welke voorzieningen je nog meer recht hebt? Maak dan een afspraak met onze coördinator van Forte Geldzaken. Dit kan via fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of via onze receptie 085 040 60 66.

Hulp bij geldzaken jongeren

Ben je tussen de 10 en 23 jaar en heb je vragen over geld?  Zit je in de problemen omdat je geen geld hebt? Heb je geen overzicht meer? Klik dan hier.

Zelf aan de slag

Wil je (eerst) zelf aan de slag om meer grip te krijgen op je financiën? Eén van de geldplannen van Nibud kan je daarbij helpen. Op de website van het Sociaal Team vind je meer handige websites.

Samen met een vrijwilliger de websites bezoeken? Dat kan. Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Foka Bruggema

coördinator Forte Geldzaken
Overbetuwe
06 33 79 38 60

Saskia Klijn

Coördinator Forte Geldzaken
Overbetuwe
06-45 82 16 92