Persoonlijk woonadvies

Lees voor
24 mei 2024

Persoonlijk woonadvies

Woon je in de gemeente Overbetuwe en ben je op zoek naar een kleinere woning, omdat je huidige woning toch echt te groot geworden is? Wordt traplopen of de tuin bijhouden steeds vermoeiender? Heb je het idee dat het in je huidige woning allemaal wat veiliger en comfortabeler kan?

De woonadviseurs van Forte Welzijn komen graag bij je langs voor een gesprek. Het gesprek is vrijblijvend en gratis. Wil je meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan contact op met Astrid Berns, coördinator ouderenwerk Forte, 06-46 37 50 70 of huisbezoeken@fortewelzijn.nl.

 

Een woonadviseur is een vrijwilliger die je advies kan geven over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van wonen

Voor iedereen is een comfortabele en veilige woonomgeving belangrijk. Een woonadviseur geeft ondersteuning en advies gericht op het verbeteren van jouw wooncomfort.

De vijf vrijwillige woonadviseurs van Forte zijn onafhankelijk en denken belangeloos met je mee over jouw comfort, veiligheid en woonwensen. Zij adviseren je over hulpmiddelen, zoals beugels, drempelhulp en Domotica. Ook begeleiden ze je bij het inschrijven voor een andere woning via Entree en de Woonstichting Valburg.

 

De woonadviseur komt graag bij je thuis

Het gesprek is gratis, vrijblijvend en gericht op jouw situatie. Belangrijk daarbij is dat je zo lang mogelijk veilig en zelfstandig kunt wonen.

De woonadviseurs kunnen je onder andere adviseren over:

  • De keuze om wel of niet te verhuizen
  • Het verhuizen zelf: stappen die er gezet moeten worden om daadwerkelijk naar een andere woning te gaan, waaronder de inschrijving op Entree en woonstichting Valburg.
  • Hulp van diverse instanties: denk aan hulp in de huishouding of een aanpassing in jouw woning
  • Energiebesparende maatregelen
  • Hulpmiddelen om je woning veiliger en comfortabeler te maken
  • De Energiefixers
  • Verhuissubsidie van de provincie Gelderland, bedoeld voor mensen die van een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning willen verhuizen. (helaas is deze subsidie niet zo lang meer beschikbaar).