Pizza- en filmavond Jonge mantelzorgers Overbetuwe

Lees voor
7 juni 2022

Pizza- en filmavond Jonge mantelzorgers Overbetuwe

In Arnhem organiseerde Forte Welzijn tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger een pizza- en filmavond voor jonge mantelzorgers uit gemeente Overbetuwe. Spannend was het zeker voor een aantal jonge mantelzorgers. Zij mochten nu meedoen met de activiteiten voor de wat oudere jongeren. Gelukkig was de sfeer snel vertrouwd. “Wat opvalt is dat ze veel te vertellen hebben. Aan elkaar, maar ook aan ons. Samen delen en ook lachen helpt”, aldus Benny Voorn jongerenwerker Forte.

Goodie bag
Marco Simons van de Hema uit Elst heeft de jonge mantelzorgers verrast met een goed gevulde goodie bag. Ben jij ook een ondernemer met een warm hart voor mantelzorgers en wil je ook (jonge) mantelzorgers in het zonnetje zetten? Mail mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl. Je kunt hier ook terecht vragen over mantelzorg binnen je bedrijf.

Ben jij jong en zorg je voor iemand?
Het kan je zomaar overkomen: iemand uit het gezin wordt ziek of heeft een aandoening. Dan moet vaak het kind bijspringen. Jonge mantelzorger zijn betekent dat je zorgt voor of zorgen hebt over iemand in je omgeving. Het kan zijn dat je je zorgen maakt over je moeder die vaak somber is, op je gehandicapte broertje moet passen of de boodschappen doet voor je opa met dementie. Onder belicht blijft vaak alle jongeren die intensief tolken voor hun ouders. In al deze situaties geldt dat een kind opgroeit met iemand die zorg nodig heeft.

Saskia Henze: “Zorg je voor of maak je je zorgen over iemand uit jouw gezin of familie of heb je een broertje of zusje waar je ouders meer zorgen over hebben. Bijvoorbeeld omdat je broertje/zusje een beperking of een chronische ziekte heeft. Dan ben je jonge mantelzorger.”

Heb je vragen? Neem dan contact op met Saskia Henze, via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 46 37 50 70.