School’s Cool ook van start in Overbetuwe

Lees voor
27 februari 2019

School’s Cool ook van start in Overbetuwe

Na Berg en Dal gaat School’s Cool nu ook in Overbetuwe van start! School’s Cool is een organisatie die kwetsbare, maar kansrijke leerlingen in het basisonderwijs en Voortgezet Onderwijs koppelt aan vrijwillige mentoren. Zij geven ondersteuning bij schoolse zaken. Wekelijks komen mentoren bij het gezin thuis om het kind/ de jongere te begeleiden.

School’s Cool heeft een breed aanbod. Leerlingen vanaf groep 3 tot en met groep 8, die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar dit door omstandigheden in de thuissituatie niet kunnen krijgen van hun ouders, komen in aanmerking voor het 12- project. Daarnaast kunnen leerlingen aangemeld worden die de overgang gaan maken van groep 8 naar het Voortgezet Onderwijs en hierbij ondersteuning kunnen gebruiken van iemand die ze helpt bij het ontdekken van deze nieuwe fase in hun leven. Er is ook een aanbod voor leerlingen die vastlopen in het Voortgezet Onderwijs. (14+ project).

Dit alles gaat dus nu ook in Overbetuwe van start! Scholen uit Overbetuwe kunnen leerlingen aanmelden bij School’s Cool en we gaan op zoek naar betrokken vrijwillige mentoren die het verschil willen maken in het leven van een kind/jongere.

Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om als mentor in Overbetuwe iets te betekenen voor een kind/jongere? Heb je zin en tijd om wekelijks 1-2 uur te besteden aan dit mooie project? Neem dan contact op met Daniëlle van Deutekom, coördinator School’s Cool Overbetuwe. Mail naar danielle.van.deutekom@fortewelzijn.nl of bel naar telefoonnummer 0623 – 38 96 41 .