Sociaal Atelier in Berg en Dal

  • Home
  • Sociaal Atelier in Berg en Dal
Lees voor

Sociaal Atelier in Berg en Dal

Wat zijn de resultaten van het Sociaal Atelier?

Het afgelopen jaar (editie 2022) zijn er twee projecten gerealiseerd.

Het eerste is een talkshow over geldzorgen en het effect daarvan op de gezondheid. De talkshow was een idee van Pauline Dirkx van Bibliotheek Gelderland Zuid. Het is tot stand gekomen in samenwerking gemeente Berg en Dal, Forte Welzijn, ZZG zorggroep en Inbeweging. De talkshow bestaat uit 2 delen. U kunt beide delen naluisteren op Omroep Berg en Dal. Luister hier deel 1(externe link) en deel 2(externe link) van de talkshow.

Het andere project betrof het plaatsen van boxen met tuingereedschap in de wijk. Dit gereedschap kunnen inwoners gebruiken om elkaar te helpen bij het onderhoud van de tuin. Het is tot stand gekomen met medewerking van Wbv. Oosterpoort, Zorgplus en Forte Welzijn.

       

Hoe staat het ervoor met het Sociaal Atelier 2023?

Op dinsdag 25 april heeft de voorjaarsbijeenkomst van het Sociaal Atelier plaatsgevonden. Tijdens de bijeenkomst zijn zeven ideeën gepitcht aan de deelnemers. Daarvan zijn er twee uitgekozen waar men in twee werkgroepen dit jaar mee aan de slag gaat, namelijk: Buitenspelen (meer sociaal minder digitaal!) en de Supermarktsafari.

Heb je vragen over het Sociaal Atelier?

Voor vragen over het Sociaal Atelier kun je contact opnemen met Lex Schinkel 06-23481778