Logo DarkLogo Light

Sociaal Atelier in Berg en Dal

  • Home
  • Sociaal Atelier in Berg en Dal
Lees voor

Sociaal Atelier in Berg en Dal

Voor professionals.

Op dinsdagochtend 25 april van 09:00 – 13:00 uur organiseren de Gemeente Berg en Dal en Forte Welzijn de voorjaarsbijeenkomst van het Sociaal Atelier. De bijeenkomst is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn bij organisaties op het gebied van zorg, welzijn en/of leefbaarheid in Berg en Dal. Hieronder lees je meer over het Sociaal Atelier en kun je je aanmelden voor de eerstvolgende bijeenkomst.

Er zijn in de gemeente Berg en Dal veel organisaties bezig met zorg, welzijn of leefbaarheid. Als deze organisaties meer met elkaar samenwerken kan er meer worden bereikt. Daarom organiseren we ieder jaar het Sociaal Atelier. In het Sociaal Atelier werken we samen aan projecten. Zo leren we elkaar kennen, leren we van elkaar en helpen we elkaar. Op deze manier kunnen we onze inwoners, cliënten en klanten nog beter van dienst zijn.

Organisaties kunnen projectvoorstellen aandragen die ze belangrijk vinden. Als meer organisaties het project interessant vinden gaan zij samen aan de slag in een werkgroep om het project uit te voeren. Het is de bedoeling elk jaar twee á drie projecten met elkaar uit te voeren.

Het Sociaal Atelier begint met een gezamenlijke bijeenkomst in het voorjaar. Ter voorbereiding vragen we de deelnemers om onderwerpen aan te dragen. Per deelnemende organisatie vragen we om minimaal één projectvoorstel in te dienen. Tijdens de eerste bijeenkomst worden deze ideeën gepitcht aan de anderen. Samen kiezen we twee á drie ideeën uit. Daarna worden verschillende werkgroepen gevormd die de ideeën verder uitwerken. Na een half jaar komen we weer samen. We kijken wat de stand van zaken is en bieden hulp en tips aan elkaar. Het is de bedoeling dat de projecten binnen een jaar worden afgerond. Daarna begint de cyclus opnieuw.

Er is geld beschikbaar om de werkgroepen te helpen bij de realisatie van projecten. De werkgroepen worden door de gemeente en Forte ondersteund.

Afgelopen jaar hebben we twee ideeën uitgewerkt Het eerste is het houden van talkshows in de bibliotheek over verschillende maatschappelijk thema’s. De eerste talkshow gaat over armoede. Het andere idee gaat over het plaatsen van boxen met tuingereedschap in de wijk.  Dit gereedschap kan door inwoners worden gebruikt om elkaar  te helpen bij het onderhoud van de tuin.

Aanmelden Sociaal Atelier, 25 april

De bijeenkomst vindt plaats op 25 april van 09:00 – 13:00 uur bij het het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek.

Via het inschrijfformulier kun je je aanmelden. Na aanmelding ontvang je hiervan een bevestiging in je mailbox. Voorafgaand aan de bijeenkomst zal de organisatie van het Sociaal Atelier contact met je opnemen om je te vragen een projectvoorstel aan te dragen voor het Sociaal Atelier.

Sociaal Atelier

Aanmeldformulier Sociaal Atelier Berg en Dal