Start financieel spreekuur Heteren

Lees voor
21 september 2023

Start financieel spreekuur Heteren

Heb je vragen over uitkomen met je inkomen? Wil je meer overzicht over je geldzaken? Wil je weten op welke gemeentelijke voorzieningen je recht hebt? Of heb je vragen over toeslagen van de Belastingdienst, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of kindgebonden budget? Kom langs bij het financieel spreekuur van Forte Geldzaken in Heteren, Herveld of Elst.

Donderdag 19 oktober van 13.00 – 14.00 uur is het eerste spreekuur in Heteren
Dit is in de Huiskamer (Bibliotheek) aan de Kwadrant 2. Dit jaar is er verder op 16 november en 21 december een spreekuur in Heteren.

Donderdag 5 oktober van 11.30 – 12.30 uur is het eerste spreekuur in Herveld
Dit is in het kantoor van het Sociaal Team aan de Hoofdstraat 128E. Dit jaar is er verder op 2 november en 7 december een spreekuur in Herveld.

Maandag 9 oktober open financieel spreekuur in Elst
In Elst ben je tussen 11.00 – 12.00 uur welkom om je vraag te stellen. Het spreekuur is in De Wieken aan de Prinses Irenestraat 49. Dit jaar is er verder een spreekuur op 23 oktober, 6 en 20 november en 4 en 18 december.

Komen deze dagen je niet uit?
Neem dan gerust contact op via fortegeldzaken@fortewelzijn.nl of 085 040 60 66.

Inwoners uit de gemeente Overbetuwe kunnen bij het spreekuur terecht met vragen en brieven die te maken hebben met geld

Brieven van de overheid en instanties zijn voor veel mensen lastig te begrijpen. Het spreekuur helpt je om op de juiste manier te reageren op deze brieven. Bijvoorbeeld brieven van de Belastingdienst over de toeslagen, formulieren voor kwijtschelding gemeentelijke belastingen of BSR. Ook kun je tijdens dit spreekuur terecht voor hulp bij het invullen van formulieren voor het aanvragen van voorzieningen, zoals de Meedoenregeling of ondersteuning door de Voedselbank. Verder kun je tips krijgen hoe je beter rond kan komen, het overzicht houdt in je financiën en wat je kunt doen bij schulden. Je wordt geholpen door  vrijwilligers van Forte Geldzaken. De vrijwilligers worden ondersteund door een coördinator van Forte Geldzaken. Forte Geldzaken is een dienst van Forte Welzijn.

Forte maakt deel uit van Sociaal Team Overbetuwe.