Startschot bestuurlijke fusie

Lees voor
1 juni 2022

Startschot bestuurlijke fusie

De bestuurders van Caleidoz Welzijn, Forte Welzijn en Mozaïek Welzijn hebben op maandag 30 mei 2022 hun handtekening gezet op de statuten voor de nieuwe stichting Samenso: samen mensen sociaal. Samenso ondersteunt de drie stichtingen met een gezamenlijke Raad van Toezicht, bestuurder, management team en servicebureau. De stichtingen houden ieder hun eigen gezicht en blijven lokaal werken. Met deze oprichting wordt er afscheid genomen van de twee bestuurders, Johan Andrée van Mozaïek en Karlijn Hillen van Caleidoz. Lucien Peeters, de huidig bestuurder van Forte, neemt het stokje over en bestuurt vanaf dat moment de drie stichtingen vanuit Samenso. De drie organisaties werken voor de inwoners in gemeenten Berg en Dal, Buren, Doesburg, Neder-Betuwe, Overbetuwe, Rhenen, Tiel, West Betuwe en Zevenaar.

Samenwerking
De drie stichtingen houden de eigen naam, een eigen jaarrekening en het huidige takenpakket. De vertrouwde medewerkers, vrijwilligers en locaties blijven. Iedere stad, iedere wijk, iedere straat vraagt om een eigen aanpak en dat blijft zo.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder
Elke dag zijn medewerkers en vrijwilligers van Caleidoz, Forte en Mozaïek Welzijn bezig met het ondersteunen, begeleiden en verder op weg helpen van inwoners. Ze merken dat vragen groter worden, antwoorden moeilijker te vinden zijn en steeds meer mensen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De druk is hoog. Om in de toekomst ook professioneel en met veel persoonlijke aandacht te blijven werken is de stichting Samenso opgericht.

Bekijk hier het filmpje: Samenso – startschot