Tieners Herveld-Andelst laten horen wie ze zijn

Lees voor
3 juni 2024

Tieners Herveld-Andelst laten horen wie ze zijn

Nauwelijks bekomen van het succesvolle en geweldige tienerfeest op 17 mei, lieten tieners zichzelf ook zien en horen tijdens de activiteitenmarkt van dorpsbelangen Herveld- Andelst op 29 mei. Hun standje, achter in de zaal, viel meteen op. Net als op het feest werd ook nu het Jungle-thema doorgevoerd. Jungle typeert de jonge jeugd en staat symboliek voor oerkracht, niet opgeven en avonturen durven aangaan. Tegelijkertijd raakt het ook de kwetsbaarheid aan die deze groep in zich heeft. Hun hartenkreet was luid en duidelijk: ‘Help ons in de zoektocht naar een eigen plek!’. Mocht je nog goede ideeën hebben of graag willen meedenken over een geschikte ruimte, neem dan contact op met Jolanda Janssen, jongerenwerker bij Forte Welzijn via 06-49881091 en/of jolanda.janssen@fortewelzijn.nl 

Tieners hebben mensen nodig die hen kunnen helpen om hun dromen te realiseren
Het hebben van een eigen, fijne chillplek is iedere jeugdige inwoner gegund. Op de activiteitenmarkt ging initiatiefneemster Jill de Rooder samen met leeftijdsgenootje Floor van de Kolk pro-actief in gesprek met de diverse marktbezoekers. Verschillende mensen dachten volop mee over een toekomstige jeugdruimte. Het moet in ieder geval een vaste, veilige en gezellige plek voor tieners zijn, centraal gelegen in het dorp en met toezicht.

Jongerenwerkster Jolanda Janssen van Forte Welzijn is supertrots op de groep. “Deze tieners weten goed wat ze willen. Ze zijn het sublieme toonbeeld van positieve energie en actieve participatiekracht. Net als in de Jungle gaan ze moeilijkheden niet uit de weg, maar pakken aan wat nodig is. Gedragen door het dorp voelen ze zich gesterkt in hun zoektocht naar een eigen plek.”