Tieners willen eigen plek Herveld-Andelst

Lees voor
21 maart 2024

Tieners willen eigen plek Herveld-Andelst

Voor jonge tieners is er weinig te doen in Herveld-Andelst. Ondanks het rijke en bruisende verenigingsleven vallen ze vaak ‘buiten de boot’. Voor bepaalde activiteiten te jong, te oud voor kinderactiviteiten. De elfjarige inwoonster Jill de Rooder pleit voor een eigen plek voor haar leeftijdsgenoten. Ze spreekt niet alleen voor zichzelf, maar vertegenwoordigt de grote groep tieners in Herveld-Andelst. Jill klopte aan bij de gemeente Overbetuwe, volgens haar verdient elk kind een fijne (chill)plek in de buurt. Het jongerenwerk van Forte Welzijn onderstreept dit en ondersteunt Jill bij het mooie initiatief. Jongerenwerker Jolanda Janssen vertelt: “Ik was verrast door de daadkracht van deze jonge tieners. De tienerdenkgroep heeft een pasklaar concept op de plank gelegd waarmee een themafeest kan worden uitgevoerd. Zelf weten ze het beste wat ze nodig hebben en zijn hun ideeën daarin bepalend geweest. Het feest kan worden gezien als een aftrap naar meer.”

Jeugdfeest Herveld-Andelst

In aanloop naar een eigen plek organiseert Jill met nog tien andere kids van de Clara Fabriciusschool en Willibrordusschool een tienerfeest met als thema Jungle. Vrijdag 17 mei gaat het dak eraf in Zalencentrum De Hoendrik in Herveld. Van 19.30 – 22.30 uur kunnen kinderen van 10 tot en met 13 jaar dansen op de beats van DJ Dahley. De entree is gratis en je krijgt er ook nog twee drankjes bij. Bestel nu je gratis ticket via https://eventix.shop/quakj87q.

Het uiteindelijke streven is het vinden van een ontmoetingsruimte voor jonge tieners
Een ruimte die inspeelt op de uitdrukkelijke vraag die er ligt. Ergens in Herveld-Andelst moet er toch nog wel een plekje voor hen beschikbaar zijn. De kinderen roepen iedereen op om met hen mee te denken. Ze hebben zelf al veel bedacht, kunnen veel, maar hebben nog net even wat hulp van de volwassen inwoners nodig. Dus help deze groep en kom met goede ideeën. Jolanda: “Tijdens het feest op 17 mei zet Jill samen met alle andere tieners uit Herveld- Andelst een bijzonder statement neer. Ze laten zien dat ze beschikken over een groot participatievermogen. Het is een groep kinderen die dromen willen laten uitkomen, die flink wat in hun mars hebben en daarmee de noodzaak van een prettige leefomgeving in eigen dorpen onder de aandacht brengt. Ze zijn onderdeel van de bruisende dorpsmentaliteit en weten goed wat ze willen. Met de hulp en inzet van andere inwoners, verenigingen en partijen willen ze hun initiatief ontvouwen tot een gezellige jeugdvoorziening waar iedereen zich thuis bij voelt en blij van wordt. Mocht het lukken om een permanente ruimte te realiseren dan ligt er al een mooi logo klaar voor op het pand. Op het ontwerp staan de letters JVHA geschreven. De Jeugd Van Herveld-Andelst wordt hiermee gezien en gehoord.” Wil je meer weten? Neem dan contact op met Jolanda via 06-49 88 10 91 of jolanda.janssen@fortewelzijn.nl