Training omgaan met dementie Overbetuwe

Lees voor
10 juni 2022

Training omgaan met dementie Overbetuwe

Dementie komt steeds vaker voor, 1 op de 5 mensen krijgt met deze ziekte te maken. Weet je hoe je iemand met dementie een helpende hand toesteekt? Samen leer je hoe je hiermee
omgaat. Dat doen we voor onze familie, vrienden, buren en collega’s. Kortom: voor iedereen.

Het Netwerk Dementie Arnhem en omstreken biedt samen met Alzheimer Nederland en de
samenwerkende gemeenten een gratis training “Samen Dementievriendelijk” aan.
In deze training leer je hoe je met dementie kunt omgaan, de signalen kunt herkennen en
iemand met dementie kunt helpen. Want ook al hoop je het niet, je weet nooit wanneer jij met
dementie te maken krijgt in jouw omgeving. De training is op één avond van 19:30 – 21:30 uur in de Wieken, Prinses Irenestraat 49 in Elst. Je kunt je aanmelden voor dinsdag 21 juni, maandag 19 september of woensdag 9 november. Meld je aan via   dementievriendelijkoverbetuwe@fortewelzijn.nl.

“Wat mij verbaasd heeft is hoeveel wijzer je kunt worden over dementie in twee uurtjes. Twee dingen sprongen er voor mij uit: Dementie is een hersenziekte en zit niet in het hart. Mensen die lijden aan de ziekte kunnen liefde geven en gebruiken. En mensen met dementie houden van humor en lachen. Een benadering met een lach werkt beter, zolang het geen uitlachen is.”, aldus Jan Arts, Ambassadeur Netwerk Dementie Arnhem en omstreken.

Samen zorgen we ervoor dat mensen met dementie zo lang mogelijk mee kunnen doen in onze samenleving en maken we Overbetuwe dementievriendelijk.