Training vrijwilligers sociale netwerkversterking

Lees voor
8 april 2022

Training vrijwilligers sociale netwerkversterking

Help je als maatje of vrijwilliger een inwoner uit gemeente Overbetuwe die weinig mensen kent? Dan kan het (extra) ingewikkeld zijn om alleen te helpen waarvoor je in eerste instantie gevraagd bent. Voor je het weet doe je veel meer dan dat. Je voelt je verantwoordelijk omdat degene geen mensen kent die hem kunnen helpen. Je wilt graag dat hij meer mensen leert kennen om hem te helpen oftewel zijn netwerk wordt uitgebreid.

Forte Welzijn organiseert een korte training ‘Sociale netwerkversterking’ speciaal voor maatjes en andere vrijwilligers die werken met kwetsbare inwoners. In deze training leer je om samen zijn netwerk in kaart te brengen. Vervolgens bekijken jullie wie uit dit netwerk kunnen helpen. Maar ook hoe het netwerk kan worden uitgebreid. Op deze manier kun jij weer ‘gewoon maatje of vrijwilliger’ zijn. Lijkt deze training iets voor jou? Je bent van harte welkom. De training is gratis, je hoeft je alleen even aan te melden.

Wanneer: woensdag 20 april en 11 mei van 14.00-17.00 uur

Waar: Kruisakkers, ruimte 0.1; de Kruisakkers 5, 6662 DV Elst

Groepsgrootte: 12 deelnemers  (dus meld je snel aan om zeker te zijn van je plek!)

Trainer: Herman Wieringa van MEEK2

Aanmelden: bij Hermien Auf der Haar, participatiecoach bij Forte Welzijn

 “Ik begon als taalmaatje van de moeder, maar langzaamaan ben ik de vliegende keep geworden voor de hele familie. Vragen over school, geld, de dokter, werk zoeken… als ik wil kan ik er de hele week druk mee zijn. Maar in de eerste plaats is het vaak niet mijn deskundigheid. En in de tweede plaats wil ik heel graag helpen maar dit wordt me teveel… Ik wil graag weer zijn waarmee het begon: een taalmaatje voor de moeder.”, aldus een maatje van Forte Welzijn.

Informatie

Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met Hermien Auf der Haar via 06 826 342 12  of hermien.auf.der.haar@fortewelzijn.nl.