Uitleen tuingereedschap

Lees voor
4 maart 2024

Uitleen tuingereedschap

Het voorjaar gaat beginnen! Met het paasweekend voor de deur en lekkerder weer kunnen we de tuin weer in. Tuingereedschap maakt dit werk lichter. Wist je dat je via ‘Uitleen tuingereedschap’ gratis tuingereedschap kan lenen? Fijn als je zelf geen ruimte hebt om dit gereedschap op te bergen of geen geld hebt om deze te kopen.

Je kunt het volgende lenen: schoffel, bats/schep, harde bezem, hark (rozen- en bladhark zijn ook aanwezig), stoep/ onkruidkrabber, stoepborstel, stoffer en blik, handsnoeischaar, takkensnoeitang, hand heggenschaar, handgrasschaar, riek, kantensteker en een drietand. Wil jij gereedschap lenen? Neem dan contact op met Joop Phoelich van Forte Welzijn via 06-26 63 14 89. Meer informatie over de uitleen van het tuingereedschap is te vinden op www.fortewelwijn.nl/tuingereedschap

Cadeaubon Boerenbond
Maak je in april gebruik van de uitleen, dan krijg je een leuke cadeaubon voor plantjes van Boerenbond in Groesbeek. OP=OP.

Word tuinvrijwilliger

Heb je geen tuin, maar zou je wel in andermans tuin willen werken? Meld je dan aan als tuinvrijwilliger. Je kunt iemand die dit niet (meer) zelf kan doen ermee helpen, en jij bent lekker buiten.

Tips voor de lente

In de lente kun je weer planten en bomen snoeien. Het snoeien van planten en bomen zorgt voor meer bloei en meer fruit aan je fruitboom. Verder kun je blad opruimen en borders opschonen en bemesten, dat ziet er direct weer opgeruimd uit. Geef planten mest, maai het gras en bemest het gazon. Plant zaadjes in een kas, of die daarvoor geschikt zijn in de volle grond. Vul bloempotten met viooltjes of andere vroegbloeiers, deze fleuren de tuin gelijk op!

Een tuin vol planten en een mooi groen gazon is een tuin waar je trots op kunt zijn en waar je van kunt genieten!