Caroline Piepenbrock: “Als moeite doen, geen moeite kost, is het de moeite waard, de moeite te nemen!”

  • Home
  • Vrijwilligersverhalen
  • Caroline Piepenbrock: “Als moeite doen, geen moeite kost, is het de moeite waard, de moeite te nemen!”
Lees voor

Caroline Piepenbrock: “Als moeite doen, geen moeite kost, is het de moeite waard, de moeite te nemen!”

Caroline Piepenbrock uit Groesbeek:

“Ja hoor, veel mensen denken dat een vrijwilligerstaak zwaar is om te doen. Dat het meer tijd kost dan het oplevert. Nou, je krijgt er juiste energie van! Vaak denkend aan de mooie spreuk van onze oud-voorzitter Thijs Bekers: Als moeite doen, geen moeite kost, is het de moeite waard, de moeite te nemen!”

Caroline Piepenbrock is al jaren actief in het korfbal. Traint op dit moment de kinderen vanaf 5 tot 7 jaar. Er worden op sportpark de Horst bij voetbalvereniging DVSG meer dan 85 actieve jeugdleden begeleid.

“Het gaat hier niet om de sportieve prestaties alleen, het gaat om het leren van sociale vaardigheden, om het samen zijn, om het leuk te hebben met elkaar. Korfbal is een sportief middel, maar goed met elkaar leren omgaan is het doel.”

“De vereniging wordt gerund met vrijwilligers. Mede door corona verloren we ineens een groot aantal trainsters, coaches en scheidrechters. In mei stelden we onze hulpvraag tijdens de ouderavonden met de nieuwe jeugdteams, wie zou kunnen helpen met de begeleiding van de kinderen. Tot onze vreugde boden zich meteen een aantal ouders aan. Wij gaan deze ouders weer begeleiden in hun nieuwe rol, in combinatie met de dames van het 1e team. Zodat ze zich hopelijk vlug enthousiast gaan voelen als nieuwe train(st)ers, coaches of zelfs als scheidsrechter van De Horst.”

Krijg je leuke reactie van de ouders terug?
“Dit is wel één van de leukste: een kind vertelt aan mama dat ze gewonnen heeft. Waarop de moeder antwoordt dat haar team toch met 24-1 verloren heeft? Het kind apentrots: Maar we hebben toch een doelpunt gemaakt…”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.