Annemieke: Kinderspel, letterlijk en figuurlijk

Lees voor

Annemieke: Kinderspel, letterlijk en figuurlijk

Annemieke (45) uit Andelst is jarenlang mantelzorger voor een vrouw van bijna negentig jaar, die toen zij nog een kind was, tegenover haar woonde. Nu woont deze overbuurvrouw een dorp verder, maar Annemieke gaat nog wekelijks langs voor wat hulp en gezelligheid. Naast mantelzorg wilde Annemieke, zelf moeder van twee pubers, twee jaar geleden graag iets doen met kinderen. Haar vriendin, die op een consultatiebureau werkt, stelde Forte Thuis voor en zo kwam het balletje aan het rollen. Kinderspel, letterlijk en figuurlijk.

Annemieke is er voor de kinderen van gezinnen waarbij het opvoeden en runnen van een gezin om verschillende redenen niet vanzelf gaat. Ze komt als vrijwilligster van Forte Thuis bij twee gezinnen en doet allerlei leuke dingen met ze. “Ik neem de drie kinderen (anderhalf, vijf en acht jaar) van het Forte Thuis gezin vaak mee voor een ommetje of naar een speeltuintje in de buurt. Daar wordt geschommeld, geklommen en heel wat afgekletst. Ik laat aan hun over wat ze willen doen. Zo geeft de middelste van vijf jaar mij vaak de rol van juf. Van een dubbelgevouwen A4tje wordt een laptop gemaakt en opengeklapt om te kunnen rekenen en lezen, heel creatief van haar.”, vertelt Annemieke. Door de komst van Annemieke krijgen de ouders van dit gezin wat lucht en rust. Annemieke: “Het enthousiasme van de kinderen geeft altijd weer voldoening en is een geweldige combinatie met mijn taak als mantelzorger.”

Forte helpt gezinnen met kinderen in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar in de gemeente Overbetuwe. Zo is er gezinsondersteuning en zijn er gastgezinnen. Heb je hulp nodig of wil je zelf helpen? Neem dan contact op met Forte Welzijn, Dorette van Lieshout via 06-82648521 of Dorette.van.lieshout@fortewelzijn.nl.

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen dat past bij jouw opleiding of heb je een opstapje nodig naar betaald werk? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op www.vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij onze vrijwilligerscoördinator.