Danielle Manneke – Van Ginkel: “Reuring in het dorp, dat is waar we voor gaan!”

Lees voor

Danielle Manneke – Van Ginkel: “Reuring in het dorp, dat is waar we voor gaan!”

Danielle Manneke – Van Ginkel uit Valburg:

Eind 2018 kwam Danielle (44) tijdens een informatieavond van de gemeente met Peter Hilhorst en Ruud Ruesink in gesprek. Ze vroegen haar of ze vrijwilligerswerk zou willen doen en haar antwoord was ‘ja, graag’ maar gaf ook aan daar toen weinig tijd voor te hebben door werk. Toen ze haar vertelden over het MFC dat in Valburg zou komen werd zij direct enthousiast.
Danielle: “Vrijwilligerswerk is leuk maar je moet ook affiniteit hebben met hetgeen je doet. Dat ik bij kon dragen om meer ‘reuring’ in het dorp te krijgen vond ik wel wat.”

Begin 2019 is de Stichting Multifunctioneel Centrum (MFC) Valburg opgericht. Het bestuur bestaat uit vijf vrijwilligers: een leuke club enthousiastelingen! De naam is’ t Knooppunt geworden. Deze is unaniem gekozen door de inwoners.
Danielle vindt het fijn om op deze wijze iets voor het dorp te kunnen doen. Zelf heeft ze geen kinderen maar vindt het belangrijk dat er een goede, veilige en moderne gymzaal beschikbaar is voor de kinderen in Valburg. Valburg had ’t Kriekske maar dat was enorm verouderd. Nu hebben ze een geweldig mooie ruimte voor sportactiviteiten, cursussen, evenementen, lezingen, film, dans, muziek, et cetera. De mogelijkheden zijn oneindig en vergeet vooral de Ontmoetingsruimte niet: de plek waar mensen gezellig twee keer per week tijdens een inloopochtend bij elkaar kunnen komen onder het genot van een bakje koffie.

“Reuring’ in het dorp, dat is waar we voor gaan!”, aldus Danielle.

MFC ’t Knooppunt heeft veel last van COVID gehad. Een officiële opening heeft nog niet kunnen plaatsvinden. Het bestuur is achter de schermen echter volop bezig om toch iets moois voor elkaar te krijgen. Samen met vrijwilligersorganisatie ‘Het Zwarte Schoap’ proberen ze nu eindelijk de officiële opening tegelijk met een gezellige kerstmarkt op zaterdagmiddag 18 december plaats te laten vinden. Alles natuurlijk onder voorbehoud van de richtlijnen op dat moment.

Danielle is er terecht trots op dat zij betrokken is bij het MFC en hoopt echt dat ze met elkaar en voor elkaar mooie herinneringen gaan maken in ’t Knooppunt!

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen dat past bij jouw opleiding of heb je een opstapje nodig naar betaald werk? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op www.vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij onze vrijwilligerscoördinator.