“Door AutoMaatje kunnen mensen er even uit”

Lees voor

“Door AutoMaatje kunnen mensen er even uit”

Vervoer en meer

AutoMaatje gaat over meer dan alleen vervoeren. Vrijwilligers nemen aan de telefoon echt de tijd voor een praatje en ook de chauffeur biedt een luisterend oor. Een van die vrijwilligers is Guus Hakvoort uit Millingen aan de Rijn. Guus is voor veel mensen een bekend gezicht. Hij heeft jaren gewerkt bij burgerzaken van de gemeente. Eerst in Millingen, daarna in Beek en later in Groesbeek. Ook zat hij in het bestuur van de SWOM en was hij voorzitter van de lokale carnavalsvereniging. Inmiddels is hij al bijna een jaar vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje Berg en Dal. Guus bemant samen met andere vrijwilligers het servicepunt in Millingen en brengt inwoners uit de gemeente van A naar B.

Iedere rit heeft zijn eigen verhaal

“Een meneer moest naar een reünie in Nieuwegein. Hij zag heel slecht. Door AutoMaatje kon hij gaan. Hij was dolgelukkig. Zelf ben ik op een terrasje gaan zitten omdat het te ver is om heen en weer te rijden. Ik heb een leuke zondag gehad en de man was blij, wat wil je nog meer!?”

Guus vertelt verder: “Laatst kreeg ik een vraag tot hoe laat rijden jullie? Een mevrouw van in de negentig wilde graag een keer naar de schouwburg in Nijmegen. Omdat ik dit zo leuk vond, heb ik gezegd dat ik haar wel zou brengen. Ik vind het geweldig dat iemand van die leeftijd de moed op kan brengen om alleen naar de schouwburg te gaan.

Het is belangrijk dat mensen weten dat AutoMaatje niet alleen voor belangrijke afspraken is, zoals een doktersbezoek, maar ook voor bijvoorbeeld een bezoek naar je zus in Arnhem of naar het museum. Door AutoMaatje kunnen mensen er even uit.”

Vervoersvraag? Bel het servicepunt

Bij het servicepunt van ANWB AutoMaatje Berg en Dal kun je terecht met je vervoersvraag. Je kunt elke werkdag bellen tussen 9.00 en 11.00 uur naar nummer 024-303 03 70. De medewerkers gaan op zoek naar een vrijwillige chauffeur om u op het gewenste tijdstip naar uw bestemming te brengen. Als dat lukt wordt u tegen een kleine vergoeding vervoerd. Om het de medewerkers makkelijker te maken een chauffeur voor u te vinden, is het belangrijk dat je minimaal twee dagen van tevoren belt.

De vergoeding bedraagt € 0,35 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. Houd er rekening mee dat u ook de aan- en afrijkosten van de chauffeur betaalt. Hiermee worden de kilometers bedoeld die de chauffeur aflegt om naar u toe te rijden en na afloop weer naar huis te rijden. De vergoeding betaal je na afloop van de rit direct contant aan de chauffeur. Je hoort van tevoren wat de kosten zijn.

Andere vervoersdiensten in de gemeente Berg en Dal

In onze gemeente zijn meer vrijwillige vervoersdiensten actief:

  • Ouderen en mensen met een beperking uit Millingen aan de Rijn, Leuth en  Kerkerdom kunnen terecht bij het SWOM-busje. Bel naar 0481-43 11 05 (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur). Of kijk op www.swommillingen.nl(externe link).
  • Ouderen en mensen die slecht ter been zijn uit Berg en Dal (dorp) kunnen voor vervoer terecht bij de ToekToek. Bel voor een afspraak naar 06-40 05 20 29 of mail toektoekbergendal@gmail.com.
  • Bent u 55 jaar of ouder of heeft u een beperking en woont u in Ooij, Wercheren, Groenlanden, Persingen of Erlecom? Dan kunt u voor vervoer terecht bij Stichting Klussendienst Ooij. Bel naar 024-663 20 40 of 06-10 33 28 92. Of mail naar sjverriet@upcmail.nl.