Kunnie Hilbrands: “Het gaat om de ander, niet om mij”

Lees voor

Kunnie Hilbrands: “Het gaat om de ander, niet om mij”

Kunnie Hilbrands uit Groesbeek:

“Vanuit mijn laatste baan als HR-adviseur bij het Radboud UMC heb ik echt leren luisteren. Maar het is mijn overtuiging dat iedereen met een groot hart, met belangstelling voor andere mensen, kan doen wat ik doe.” Kunnie ondersteunt mantelzorgers die het even te druk hebben. Ze neemt voor even hun taak over.

Kunnie woont samen met haar man in Groesbeek en benadrukt zelf geen mantelzorger te zijn. Ze vinden het heerlijk hun vrije tijd te delen met kinderen en kleinkinderen. Een keer per week doet Kunnie mee aan het project ‘Zorgpauze’ van Mantelzorg Berg en Dal. Hierbij neemt een vrijwilliger even de zorg over als een mantelzorger bijvoorbeeld wil sporten of zelf naar het ziekenhuis moet.

“Een paar uur per maand helpt al zoveel. En vooral het is belangeloos, ik sta d’r neutraal in en in elk bezoek ervaar ik de dankbaarheid van de ander. Wanneer ik inspring krijgt de mijnheer of mevrouw een nieuw gezicht. Maken we samen een wandeling, doen een boodschapje. Maar het gaat vooral om de aandacht, om een gesprekje waar de ander zijn of haar verhaal kwijt kan. Een beetje mopperen mag ook. Het gaat om de ander, niet om mij.” “Ik vind het een kleine terugbetaling voor het geluk dat ik toevallig wél heb gehad. Zowel in gezondheid als in mijn werk. Als we allemaal ons steentje bijdragen, al is het maar eenmaal een paar uurtjes in de maand, dan dragen we bij aan een betere wereld. En dat geeft mij een goed gevoel. Ik nodig iedereen in de gemeente Berg en Dal uit hiervoor een paar uurtjes vrij te maken.”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.