Hugo en Veerle: “Iedereen kan zien dat wij de Wijkhelden zijn”

Lees voor

Hugo en Veerle: “Iedereen kan zien dat wij de Wijkhelden zijn”

Hugo en Veerle Molegraaf uit Groesbeek:

Hugo en Veerle zijn Wijkhelden. Zij ruimen zwerfafval op. “De kinderen vinden dit niet alleen stoer, maar ook nuttig. En ach… ze gaan niet elke dag de straat op, maar wél regelmatig. En ze vinden het ook nog eens leuk. Als moeder ga ik natuurlijk wel altijd mee, maar ik hoef ze nooit te pushen.” Ingrid Molegraaf straalt van trots als moeder van Veerle (al 10 jaar) en Hugo (ook al 8).

Wat is nou het leukste wat jullie hebben meegemaakt met het oprapen van zwerfvuil?
“Nou, d’r was een mevrouw die ons zag werken en die gooide een heleboel snickers vanaf het balkon, dat vonden we te gek.” Veerle vertelt het met een grote glimlach. “Ik doe wel altijd mijn laarzen aan als we zwerfvuil gaan scoren, dat hoort er gewoon bij.”

“Mijn skelter heeft een aanhanger en al het zwerfvuil gaat daarin, maar ik gebruik de knijper ook als ik de skelter stuur, dat kan ik tegelijk. Iedereen kan zien dat wij de Wijkhelden zijn, want we hebben een mooi vestje dat best opvalt en daarom ook veilig is.” Handig stuurt Hugo zijn skelter van blikje naar plastic zak.

Wijkhelden is een mooi initiatief van Dar. Het maakt onze volgende generatie duidelijk dat een wijk zónder afval er beter uitziet. Dar stelt de hesjes beschikbaar, geeft de knijpers en de plastic zakken.

Ook dit is vrijwilligerswerk en kijk hoeveel plezier hieraan wordt beleefd, voor de ‘doeners’ én voor de ontvangers! Wordt jouw kind de nieuwe wijkheld? Kijk nu op www.wijk-helden.nl.

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.