“Ik zie het als een volbrachte missie”

Lees voor

“Ik zie het als een volbrachte missie”

Sinds Joop Scholtz (79) met prepensioen is gegaan heeft hij bijna negentien jaar als vrijwilliger zijn steentje bijgedragen aan het reilen en zeilen van de Buurtbus. “Ik heb ongeveer zestien en een half jaar op Buurtbus 237 gereden en ik ga per 01-01-2024 stoppen als secretaris.” 

Joop is bijna tachtig jaar. “Dan heb je het wel gehad,” zegt hij over zijn besluit om te stoppen met vrijwilligerswerk. “Voordat ik bij de Buurtbus begon, was ik vijfendertig jaar touringcarchauffeur. Ik zei toen nog tegen mijn vrouw: “Ik kan het woord bus niet meer horen”.”

Enthousiast over vrijwilligerswerk
De ex-chauffeur viel met zijn neus in de spreekwoordelijke boter. “Er kwam steeds meer vraag naar de diensten van de Buurtbus,” blikt hij terug. “We hebben het toen voor elkaar gekregen om van een twee-uursdienst naar een één-uursdienst te gaan. Weliswaar met hulp van de provincie die ons in eerste instantie een leenbus ter beschikking stelde via Arriva.” Joop vindt het nog steeds geweldig als hij hoort hoe enthousiast zijn collega-chauffeurs zijn over het vrijwilligerswerk dat ze doen. “We komen door alle kerkdorpen die langs het traject Heteren – Kesteren liggen. Naast ouderen vervoeren we veel scholieren.”

Waardering
Volgens Joop waarderen de mensen die met Buurtbus 237 reizen het ontzettend dat de bus rijdt in deze omgeving. “Mensen blij maken; daar gaat het om. Wat dat betreft zitten er voor mij alleen maar positieve kanten aan het vrijwilligerswerk dat ik gedaan heb.” Van de provincie Gelderland krijgt Buurtbus 237 een gemiddelde dat ze moeten halen. “Daar zitten we nog steeds boven.”

Vrijwilligers
Buurtbus 237 kan nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Lijkt jou dit iets? Neem dan contact op met de coördinator van het Vrijwilligerssteunpunt van Forte Welzijn.

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op www.vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij het Vrijwilligerssteunpunt van Forte via de coördinator van het Vrijwilligerssteunpunt nicole.van.tol@fortewelzijn.nl of 06 51 58 98 84.