“Lezen is gewoon ontzettend leuk”

Lees voor

“Lezen is gewoon ontzettend leuk”

Vrijwilligster Tilly van Lier is de bevlogen begeleidster van de Boekenbende in de Bibliotheek van Elst (gld.). Dit is een activiteit voor kinderen uit groep 7/8 van de basisschool. Tilly: “Door met elkaar lekker over boeken te kletsen, komt er veel los.”

De Boekenbende is er voor kinderen van 10 – 12 jaar die van lezen houden en die nóg meer plezier uit het lezen van boeken willen halen. “We praten tijdens de bijeenkomsten van de Boekenbende over de boeken die we gelezen hebben. Soms doe ik er nog een taalspel bij.”

Gezellige bende

Tilly maakt er – zoals ze zelf zegt – een gezellige bende van. “Een bende in de vorm van een club, hoor. We wisselen tips uit en we vertellen elkaar wat we van het gelezen boek voor die maand vinden.” Af en toe geeft Tilly de Boekenbendekinderen een ander soort opdracht. “Dan mogen ze bijvoorbeeld een top-5 maken van de boeken die ze hebben gelezen.” Ze merkt dat de kids het heerlijk vinden om te lezen. “Soms zit er een boek bij dat meer uitdaging biedt, lastiger te lezen valt. Daardoor komen ze uit hun comfortzone.”

Blij van boeken

In haar eigen periode op de lagere school werd Tilly altijd blij van de stapel boeken die ze uit de bieb meenam. “Toen we leesmoeders kregen dacht ik: ‘dit wil ik later ook’. En ik wilde graag kinderboekenschrijfster worden. Uiteindelijk ben ik als moeder gaan voorlezen in de bieb in Elst. Daar is het idee ontstaan om de Boekenbende in Elst op te zetten. Geweldig leuk om te doen, want ik houd nog steeds van lezen.”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op www.vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij het Vrijwilligerssteunpunt van Forte via de coördinator van het Vrijwilligerssteunpunt vspoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 51 58 98 84.

Foto door 3Jet Fotografie