Corinne Bakker: “Meestal word ik blijer van iets weggeven dan van iets ontvangen”

Lees voor

Corinne Bakker: “Meestal word ik blijer van iets weggeven dan van iets ontvangen”

Corinne Bakker uit Driel:

De Helpende Handen is een burgerinitiatief van oprichtster Corinne Bakker. Ze heeft dit in 2012 opgezet uit sociale motieven. In oktober 2021 was het tijd om de geldstromen te scheiden van haar privévermogen en onder te brengen bij een professionele organisatie. Forte Welzijn heeft dat officieel gemaakt.

Corinne Bakker is in het dagelijks leven moeder en mantelzorger. Ze is bijna tien jaar geleden begonnen in haar woonkamer met een rekje kleding om deze weg te geven aan mensen die het ‘even minder breed hadden’. “Ik kwam toen uit een financieel zware periode. En kreeg ook wel eens kleding, dus ik vond het fijn om daarna op mijn manier wat terug te kunnen doen. Meestal word ik blijer van iets weggeven dan van iets ontvangen.”

Weggeefdagen
Inmiddels is uit dit middagje met één kledingrek het fenomeen weggeefdagen ontstaan. “En de 5-decemberactie, de burendag, de buitenspeeldag en de knutselmiddagen voor kinderen. Hoewel die laatste activiteit stilligt vanwege het coronavirus,” zegt Corinne. Ze is er dagelijks met een tiental andere vrijwilligers druk mee en De Helpende Handen heeft een eigen Facebookpagina. “Mensen kunnen erop kijken en lid worden. We selecteren op de behoeften van de leden. We hebben zelf ook helpende handen nodig,” grapt ze.

Komen en gaan
De Helpende Handen heeft ondertussen 325 leden op Facebook. “Ook bewindvoerders kijken mee en vragen kleding aan voor hun cliënten.” In het huis van de oprichtster is het een komen en gaan van mensen. Corinne doet het allemaal om haar medemens tot hulp te zijn. “Als je in een dorp geboren bent, dan zie je waar de behoeften liggen. Ik heb zelf ook enorm veel dankbaarheid gevoeld toen ze mij hielpen.”

Transparantie
Om de geldstromen van De Helpende Handen te scheiden van haar privégeld stond Corinne voor de keus om zich aan te sluiten bij een officiële club of zelf iets op te richten. Opbouwwerker Marcelino Thuis van Forte bood haar de helpende hand. “Wij ondersteunen deze initiatieven van harte en hebben ervoor gezorgd dat de geldstromen via Forte lopen. Daarmee is het voor iedereen transparant wat er met het geld gebeurt. Die verantwoording is belangrijk richting donateurs en sponsors. Wij gaan het geld van Helpende Handen beheren zodat de vrijwilligers zich kunnen richten op hun voor Driel belangrijke werk.”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen dat past bij jouw opleiding of heb je een opstapje nodig naar betaald werk? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op www.vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij onze vrijwilligerscoördinator.