Karin Wiggelman: “Mensen die naar elkaar omkijken, betrokken zijn met elkaar. Dat hoort bij Randwijk”

  • Home
  • Vrijwilligersverhalen
  • Karin Wiggelman: “Mensen die naar elkaar omkijken, betrokken zijn met elkaar. Dat hoort bij Randwijk”
Lees voor

Karin Wiggelman: “Mensen die naar elkaar omkijken, betrokken zijn met elkaar. Dat hoort bij Randwijk”

Karin Wiggelman uit Randwijk:

Je kent het wel, van die mensen die zich overal voor inzetten om anderen te helpen. Zo’n mens is Karin Wiggelman uit Randwijk.

Haar vrijwilligerswerk begon dertig jaar geleden bij voetbalvereniging E.M.M. Daarna volgde het dorpshuis. Dit heeft ze maar liefst acht jaar gedaan tot de nieuwe Multi Functioneel Accommodatie (MFA) kwam. “Ik vond het een goede zaak dat er nu nieuwe mensen bij kwamen. Ik ben natuurlijk bereid om ook nog steeds een handje te helpen en doe dit graag.” Waar haar kennis als Pedagogisch medewerker helemaal goed van pas komt, is bij haar vrijwilligerswerk met verstandelijk beperkte mensen. Zomers gaat ze met een clubje van zes mensen op pad. Daarnaast helpt ze de organisatie met de financiën tot aan het afwikkelen van reizen.

“Als je eenmaal ergens helpt, weten mensen je te vinden. Al helemaal in een dorp.” Zo benaderde een paar jaar geleden een medewerker van Forte Welzijn haar of ze een meneer uit het dorp wilde helpen bij zijn maaltijden. “Ze vroegen of ik dat zelf wilde doen of misschien iemand wist, omdat ik veel mensen ken.” Wekelijks ging Karin één dag in de week naar deze meneer die ernstig ziek was om de maaltijd warm te maken. En voor een praatje of een kruiswoordpuzzel samen te doen. “Het is zo dankbaar om te helpen. Mensen die naar elkaar omkijken, betrokken zijn met elkaar. Dat hoort bij Randwijk.”

Aan het rijtje van vrijwilligerswerk kunnen we tot slot ook nog toevoegen dat Karin coördinator én collectant is van de Kankerbestrijding.

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook vrijwilligerswerk doen dat past bij jouw opleiding of heb je een opstapje nodig naar betaald werk? Wil je zinvol bezig zijn met en voor anderen? Neem een kijkje op www.vrijwilligerswerkoverbetuwe.nl wat er zoal te doen is in Overbetuwe. Of informeer naar de mogelijkheden bij onze vrijwilligerscoördinator.