Marja van Rossum-van Oppenraaij: “Ons Dorpsnetwerk zorgt dan voor een ‘zachte, warme landing”

Lees voor

Marja van Rossum-van Oppenraaij: “Ons Dorpsnetwerk zorgt dan voor een ‘zachte, warme landing”

Marja van Rossum-van Oppenraaij uit Heilig Landstichting.

“Elke straat heeft zijn eigen ‘contactpersoon’ in Heilig Landstichting. Niemand hoeft hier eenzaam of alleen te zijn. Hierdoor ontstaat onderlinge verbinding en brengen we de mensen op een plezierige manier met elkaar in contact. Dit is niet vluchtig, dit is er al jaren en dat blijft ook zo hopen wij.”
Aan het woord is Marja van Rossum-van Oppenraaij, liefelijk soms de ‘Moeder van het dorp’ genoemd.

Marja woont al bijna vijftig jaar in Heilig Landstichting en veel mensen kennen haar vanuit de vele rollen die ze heeft gespeeld als belangenbehartiger voor andere mensen. Dat is niet onopgemerkt gebleven en zij werd daarvoor beloond met een Koninklijke Onderscheiding.

“Nieuwe bewoners worden met een hartelijk woordje, compleet met een flesje Heilig Landwijn en een informatiepakket welkom geheten door de vertegenwoordiger uit die straat. Dat is een kleine moeite voor ons, met altijd een warme reactie van de nieuwe bewoner. Ons Dorpsnetwerk zorgt dan voor een ‘zachte, warme landing’. De nieuwe bewoners worden gezien en hebben een vraagbaak direct in hun eigen straat.”

“Voor praktische zaken, met veel uiteenlopende onderwerpen bestaat een uitgebreide sociale kaart. Aankondiging van dorpsactiviteiten, informatie over cursussen en clubs, actieve verenigingen, kerk en museum, dorpsnetwerk en zorg en welzijn. Ons dorp voorziet in vrijwel alle hulpvragen. En het mooiste is: er is nauwelijks schroom om hulp te vragen of hulp te bieden. Het is juist die verbinding die ons dorp dat menselijke gezicht geeft!”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.