Hanny Wilmsen: “Van vrijwilligerswerk word je rijker, krijg je energie, geef je wat terug”

Lees voor

Hanny Wilmsen: “Van vrijwilligerswerk word je rijker, krijg je energie, geef je wat terug”

Hanny Wilmsen uit Ooij:

“Eerder was ik al betrokken bij een vrijwilligersproject via Forte Welzijn. Nu kwam deze moestuin op mijn pad. De buren stelden een stuk grond beschikbaar, de gemeente zorgde dat het opgeschoond werd en samen verbouwen we nu met een klein groepje onze eigen groenten.”

Aan het woord is Hanny Wilmsen. Zij is een van de vrijwilligers bij de moestuin in Ooij. Een plek waar oude en nieuwe Nederlanders samenwerken en elkaar zo beter leren kennen.

“We werkte eerst samen met een gezin uit Georgië en nu met gezinnen uit Syrië en Eritrea. Hoe leuk is het om deze nieuwe Nederlanders een beetje wegwijs te maken in onze Hollandse cultuur. En zelf vind ik het heel leerzaam te horen hoe zij leefden in hun geboortelanden.”

“Wat doen jullie dan meer dan tuinieren?”

“Er wordt met plezier in de tuin gewerkt. Om daarna met een kopje koffie of thee bij te praten over hun en onze kinderen, de scholen en over praktische zaken als winkelen bijvoorbeeld. Let wel, er is een wederzijdse belangstelling. We gaan als vrienden met elkaar om. Daarbij vinden we het gewoon hartstikke leuk ook. Niet vergeten: alle vrijwilligers eten gratis de groenten uit onze tuin, vanzelfsprekend.”

“Tot slot: van vrijwilligerswerk word je rijker, krijg je energie, geef je wat terug. Investeer je twee uurtjes per week, dan krijg je dat dubbel terug in plezier… Vrijwilligers die ons praktisch kunnen helpen met het maken van een hekje, of een bankje, zijn zeer welkom. Mail naar hannywilmsen@hotmail.com.”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.