Conchita Ligtvoet: “Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik anderen help”

Lees voor

Conchita Ligtvoet: “Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik anderen help”

Conchita Ligtvoet uit Millingen:

Vijftien jaar geleden kwamen Conchita en haar gezin naar Millingen. Het werk bracht hen hiernaar toe. Conchita is van nature erg zorgzaam en heeft zich als kind vaak zelf moeten redden. “Doordat ik als kind thuis moest zorgen, heeft het me ook kracht gegeven. Voor mij is het vanzelfsprekend dat ik anderen help omdat anderen mij ook hebben geholpen.”

Conchita heeft een zwak voor kinderen. Toen haar kinderen klein waren was ze gastouder. Nadat de kinderen uit huis waren begon het te kriebelen om weer iets voor kinderen te doen. Ze kwam in contact met Anne van Forte Welzijn en sindsdien zet ze zich in voor Forte Thuis. Forte Thuis geeft gezinsondersteuning aan ouders waarbij het opvoeden en runnen van een gezin om verschillende redenen niet vanzelf gaat.

“We hebben een app waarin de vraag wordt gesteld wie er wil helpen. Ik voel me vaak al direct emotioneel betrokken en wil dan graag helpen”, zegt Conchita. “Ik heb een kindje waarvan de moeder ernstig ziek was acht dagdelen opgevangen. Het was zo fijn om te kunnen helpen. Ook heb ik een ander gezin een jaar lang mogen ondersteunen. Voor Forte Thuis word ik begeleid door Forte. Daarbij krijg ik regelmatig cursussen en trainingen. Je hebt nooit het gevoel dat je in een gat valt.”

Naast kleine kinderen helpt Conchita ook pubers met School’s Cool. Ze heeft anderhalf jaar een meisje mogen begeleiden van groep acht naar het voortgezet onderwijs. “Eind februari stopt mijn hulp en als ik terugkijk dan denk ik ‘wauw’ wat hebben we allemaal samen bereikt!”.

Inmiddels is Conchita klaar voor een nieuwe uitdaging. “Buurtsoepie is al een begrip in een aantal plaatsen in de gemeente. Samen met een andere vrijwilliger willen we nu Buurtsoepie in Millingen op gaan starten” vertelt Conchita enthousiast. “Jesse, de opbouwwerker van Forte, helpt ons daarbij”.

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.