Willeke Loeffen-Andriessen: “Vrijwilligerswerk levert zoveel meer op dan het aan tijd kost”

Lees voor

Willeke Loeffen-Andriessen: “Vrijwilligerswerk levert zoveel meer op dan het aan tijd kost”

Willeke Loeffen-Andriessen uit Berg en Dal:

Willeke: “Met veel geluk werden we ingeloot voor een mooi huis in Berg en Dal. Maar deze gemeente was voor ons helemaal nieuw, we kenden er niemand en niemand kende ons. We kwamen uit Wijchen en hoe pak je het nu aan om een beetje ingeburgerd te raken?”

“Ons nieuwe huis ligt pal tegenover Dorpshuis Kerstendal. Het was een komen en gaan van, toen nog, onbekende mensen. Ik had een beetje tijd en dacht dat ik misschien iets kon betekenen voor het dorpshuis. En nu schenk ik er al 5 jaar koffie ‘met een praatje’. Dat is toch zo leuk en het gaat natuurlijk niet over de koffie, het gaat om de ontmoeting.

Het is geen dagbestedingscentrum, maar een vrije inloop waar, veelal oudere, mensen bij elkaar komen voor gezelschap. Je ziet daar leuke vriendschappen ontstaan van mensen die écht om elkaar geven en een oogje in het zeil houden. En soms ga ik wel eens op bezoek bij die mensen thuis. Niet omdat het moet, maar omdat ik het leuk vindt.”

En ben je nu, 5 jaar na dato, een beetje ingeburgerd?

“Ingeburgerd? Nou ik ken inmiddels zoveel mensen en evenveel mensen kennen mij, ik ben helemaal opgenomen in dat mooie gezelschap. Niet te geloven, maar de carnavalsvereniging heeft me hun hoogste eer gegeven en me benoemd tot DUUFEL. Een flink compliment, want die wordt uitgereikt aan de Vrijwilliger van het Jaar. Ik ben daar best trots op.”

“Vrijwilligerswerk levert zoveel meer op dan het aan tijd kost. Ik nodig dan ook iedereen uit een enkel uurtje te investeren en er zoveel meer voor terug te krijgen!”

Helpen of hulp nodig?
Wil je ook graag anderen helpen of zoek je hulp? Kijk dan op vrijwilligerswerkbergendal.nl. Wil je liever persoonlijk met iemand spreken? Bel dan naar 085 040 60 66 en vraag naar het vrijwilligerssteunpunt van Forte.