Vertel eens … een luisterend oor in deze coronatijd

Lees voor
25 juli 2020

Vertel eens … een luisterend oor in deze coronatijd

Het coronavirus, en alle maatregelen die zijn genomen om het te bestrijden, heeft voor iedereen grote gevolgen. Hoewel die maatregelen inmiddels zijn versoepeld, brengt deze situatie veel onzekerheden, vragen en soms ook spanningen teweeg.

Mensen hebben thuis last van oplopende spanningen door verlies van werk of inkomen, door het samen thuis zitten en doordat mensen minder sociale contacten hebben. De druk op mantelzorgers kan flink oplopen. Er is meer kans op huiselijk geweld. Dat kan er toe leiden dat de kans op fysiek, psychisch of seksueel geweld groter wordt.

Door een samenwerking tussen Forte Welzijn, de Sociale Teams Berg en Dal en Overbetuwe en verschillende andere organisaties is een programma gemaakt, getiteld “Vertel eens …”.
Je kunt hier terecht met je vragen, als je even wilt praten omdat je je familie niet kunt ontmoeten, thuis is niet meer thuis door huiselijk geweld, je wilt je verhaal kwijt en je hebt behoefte aan een luisterend oor.

Wil je weten hoe je in contact kunt komen met iemand van het Sociaal Team Berg en Dal of met het Sociaal team van Overbetuwe, klik dan op Berg en Dal of Overbetuwe. Je kunt ook altijd bellen naar het algemene telefoonnummer van Forte Welzijn: 085 – 040 60 66.