Vragen coronamaatregelen activiteit

Lees voor
10 april 2021

Vragen coronamaatregelen activiteit

De coronamaatregelen worden steeds weer aangepast. Hierdoor moet je ook steeds weer je   activiteit of initiatief aanpassen. Hoe ga je om met deze maatregelen. Forte Welzijn merkt dat bewonersinitiatieven en verenigingen hier tegen aan lopen. Zo was er een inloop waarbij geen coronatoegangsbewijs nodig is. De vrijwilligers die deze inloop organiseren vonden dit geen fijn idee en wisten niet wat ze hiermee aan moesten. De opbouwwerker heeft met ze meegedacht en uiteindelijk hebben ze de inloop verplaatst naar een restaurant waar dit bewijs wel verplicht is. Maar denk ook aan vragen als hoe ga ik als gevaccineerde vrijwilliger om met niet gevaccineerde bezoekers of ieder jaar gaan we met Kerst uit eten met alle vrijwilligers, mijn niet gevaccineerde collegavrijwilliger mag niet mee, hoe doen we dat? Of ik wil anderhalve meter houden en in kleine groep mensen ontmoeten, hoe doe ik dat?

“Door de coronamaatregelen zie je steeds meer tegenstellingen tussen inwoners, de overheid en instanties én tussen inwoners onderling. Wij zijn er als opbouwwerker om ondanks deze tegenstellingen te kijken hoe we als buren of vrijwilligers nog steeds fijn en plezierig met elkaar om kunnen gaan”, aldus Monique Nass, opbouwwerker Forte.

 

Ben je aan het zoeken hoe de maatregelen het beste toegepast kunnen worden of heb je een hele andere vraag? Neem gerust contact op met de opbouwwerkers van Forte via 085 040 60 66/ info@fortewelzijn.nl.