Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje

  • Home
  • Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje
Lees voor

Vrijwillige chauffeur ANWB AutoMaatje

Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Heb je een auto en houd je van rijden? Misschien is het dan iets voor jou om vrijwillige chauffeur bij AutoMaatje te worden!

Jouw dag

Het servicepunt van AutoMaatje belt je met de vraag of je over twee dagen naar Beek kan rijden. Meneer wil graag op bezoek bij zijn oude schoolvriend maar kan zelf geen auto meer rijden en kent niemand die hem kan brengen. Je kijkt in je agenda en je ziet dat je kan. Even later gaat de telefoon weer. Vlakbij het adres in Beek zoekt het servicepunt nog een chauffeur. Het sluit aan op jouw rit. Je hebt tijd. Dus kom maar door! Die dinsdag haal je eerst meneer op en daarna mevrouw. In de auto kletsen jullie wat tot aan de bestemming. Als je ze later ophaalt zitten ze vol verhalen over hun bezoek. Nadat je meneer en mevrouw weer veilig thuis hebt afgezet, ga jij met een grote glimlach richting huis.

Iets voor jou?

Doe je graag iets voor een ander en heb je de beschikking over een eigen auto? Meld je dan aan als vrijwilliger en vervoer minder mobiele plaatsgenoten met je eigen auto. Het is dankbaar en gezellig werk en je bepaalt zelf hoe vaak en wanneer je wilt rijden.

Hoe werkt het?

Als een deelnemer een rit aanvraagt, dan wordt deze gekoppeld aan een chauffeur. Als chauffeur word je hierover gebeld. Als je op het gevraagde moment kunt rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. Je haalt de deelnemer op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg heb je een praatje en als het nodig is, help je je passagier. Bijvoorbeeld met het doen van boodschappen of meelopen naar de bestemming.

Je krijgt als vrijwilliger een vergoeding van € 0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten, die de deelnemer na afloop van de rit direct aan jou betaalt. Dit is inclusief aan- en afrijkosten. Je auto is APK-gekeurd en heeft minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking. Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B en een geldige VOG verklaring (of bent bereid die aan te vragen). De kosten voor het aanvragen van een VOG worden door Forte Welzijn vergoed.

Aanmelden of meer weten

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje gemeente Berg en Dal of wil je hier meer over weten? Stuur een berichtje naar automaatje@fortewelzijn.nl of bel naar 024-303 03 70.

Over ANWB AutoMaatje

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan steeds beperkter worden. Dit kan bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid komen. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er minder valide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de bridgeclub.

In een aantal dorpen zijn er al vrijwillige vervoersdiensten actief. Zo heb je in Millingen, Leuth en Kekerdom het busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst en in het dorp Berg en Dal rijdt er natuurlijk de ToekToek! In Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting is dit vervoer nog niet geregeld. Met de komst van ANWB AutoMaatje hebben zij nu ook vervoer.

Aanmelden of meer weten

Heb je interesse om vrijwilliger te worden voor ANWB AutoMaatje gemeente Berg en Dal of wil je hier meer over weten? Stuur een berichtje naar automaatje@fortewelzijn.nl of bel naar 024-303 03 70. Je kunt ook onderstaand formulier invullen. 

Aanmeldformulier: Vrijwilliger ANWB AutoMaatje Berg en Dal

De gegevens voor dit formulier worden alleen gebruikt voor jouw aanmelding als vrijwilliger bij AutoMaatje Berg en Dal.