Vrijwilligers gezocht cursus ‘In je Kracht’

Lees voor
28 augustus 2023

Vrijwilligers gezocht cursus ‘In je Kracht’

Forte Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die iets willen doen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Op laaggeletterdheid rust een taboe
Mensen die lezen en schrijven moeilijk vinden schamen zich daar vaak voor. Tegelijk hebben ze er veel last van op allerlei momenten in het dagelijks leven. Maar de stap naar een cursus is over het algemeen niet zo makkelijk gezet. Alleen al omdat veel laaggeletterden slechte herinneringen hebben aan hun schooltijd.

Forte wil deze mensen laten ervaren dat leren ook leuk kan zijn
En heel normaal bovendien! Forte doet dit met de cursus ‘In je Kracht’. Dit is een empowermenttraining die laaggeletterden helpt ontdekken waar ze wél goed in zijn, wat ze graag willen leren en hoe ze dat kunnen aanpakken. Daarnaast wordt een eerste begin gemaakt met het versterken van de basisvaardigheden lezen en schrijven.

Voor het begeleiden van de cursus ‘In je Kracht’ zoekt Forte Welzijn nieuwe vrijwilligers
Inwoners uit Overbetuwe die het leuk vinden om mensen op gang te helpen bij het verbeteren van hun basisvaardigheden zijn van harte welkom! Er zijn mogelijkheden om actief te zijn als cursusbegeleider maar ook als maatje.

De cursus ‘In je Kracht’ bestaat uit 11 dinsdagavonden
In de periode van eind september tot de kerstvakantie. Ter voorbereiding op het vrijwilligerswerk biedt Forte een training aan van 4 woensdagavonden (13 september tot en met 4 oktober). Eenmaal aan de slag bieden een professional van Forte en een taalexpert van Rijn IJssel verdere ondersteuning. Ook maak je deel uit van een team van vrijwilligers die meedenken met elkaar, ervaringen en ideeën uitwisselen. Zowel vrijwilligers mét als zonder ervaring zijn dus welkom!

Nieuwsgierig of enthousiast geworden?
Neem dan contact op met Hermien Auf der Haar, participatiecoach van Forte. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 826 342 12 of per e-mail via hermien.auf.der.haar@fortewelzijn.nl