Vrijwilliger worden

“Vrijwilligerswerk voegt echt iets toe; ik krijg er energie van als ik iets goeds doe voor een ander en het verrijkt mijn leven”.

Forte Welzijn probeert welzijn op verschillende manieren te bevorderen. Rechtstreeks en via de begeleiding van vrijwilligers. Wil je ook iets nuttigs doen in je vrije tijd of iets betekenen voor een ander? Wil je ervaring opdoen als opstap naar betaald werk, iets nieuws leren of nieuwe mensen ontmoeten?  Met vrijwilligerswerk is dat allemaal mogelijk. Door vrijwilligerswerk te doen help je anderen en je krijgt er zelf ook veel voor terug.

Weet je nog niet precies welk soort vrijwilligerswerk bij je zou passen? Er zijn veel mogelijkheden om bij te dragen aan welzijn. Meer informatie over de vrijwilligerssteunpunten in Berg en Dal en
Overbetuwe vind je hieronder. Op de websites https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal en 
https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/overbetuwe/vacaturebank vind je de actuele vacatures in de beide gemeenten. 

In juni 2019 is het boek "Verhalen van vrijwilligers in de gemeente Berg en Dal" gepresenteerd. Dit boek is samengesteld door medewerkers van Forte Welzijn, in samenwerking met de gemeente Berg en Dal. In dit boek zijn tal van interessante- en inspirerende verhalen met en over vrijwilligers gebundeld. Dus wil je meer weten over het vrijwilligerswerk? Je kunt hier het boek digitaal lezen. Daarnaast ligt het boek op verschillende openbare gelegenheden in de gemeente Berg en Dal ter inzage. 

 

 

 

 

 

Het Vrijwilligerssteunpunt Overbetuwe regelt het vrijwilligerswerk in de gemeente Overbetuwe en zij hebben de mogelijkheid om je bij je keuze te begeleiden.
De gemeente Overbetuwe heeft voor vrijwilligers een verzekering afgesloten. Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente.

 

 

 

 

 

 

Het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal is bereikbaar via  

Anke Jacobs, tel.  06 - 12 86 75 74 of mail naar vspbergendal@fortewelzijn.nl. 
De gemeente Berg en Dal heeft voor vrijwilligers een verzekering afgesloten. Meer informatie hierover vind je op pagina 11  van de Nota Vrijwilligersbeleid 2017-2019.