Vrijwilliger worden

Forte Welzijn probeert welzijn op verschillende manieren te bevorderen. Rechtstreeks en via de begeleiding van vrijwilligers. Wellicht heb je eraan gedacht vrijwilliger te worden maar weet je nog niet precies welk soort vrijwilligerswerk bij je zou passen. Er zijn veel mogelijkheden om bij te dragen aan welzijn. Kijk hieronder voor de mogelijkheden in Overbetuwe en Berg en Dal.

 

 

 

 

 

 

Het Vrijwilligerssteunpunt Overbetuwe regelt het vrijwilligerswerk in de gemeente Overbetuwe en zij hebben de mogelijkheid om je bij je keuze te begeleiden.
De gemeente Overbetuwe heeft voor vrijwilligers een verzekering afgesloten. Meer informatie hierover vind je op de website van de gemeente.

 

 

 

 

 

 

Het Vrijwilligerssteunpunt Berg en Dal is bereikbaar via  

Lisanne Bron, tel. 06 - 83 54 40 53 of mail naar vspbergendal@fortewelzijn.nl. 
Kijk ook eens op onze nieuwsbrief : Bekijk de webversie

De gemeente Berg en Dal heeft voor vrijwilligers een verzekering afgesloten. Meer informatie hierover vind je op pagina 11  van de Nota Vrijwilligersbeleid 2017-2019.

 
Vacaturebank Berg en Dal

“Vrijwilligerswerk voegt echt iets toe; ik krijg er energie van als ik iets goeds doe voor een ander en het verrijkt mijn leven”.

Wil je ook iets nuttigs doen in je vrije tijd of iets betekenen voor een ander? Wil je ervaring opdoen als opstap naar betaald werk, iets nieuws leren of nieuwe mensen ontmoeten?
Met vrijwilligerswerk is dat allemaal mogelijk. Door vrijwilligerswerk te doen help je anderen en je krijgt er zelf ook veel voor terug! Kijk snel op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/bergendal voor de actuele vacatures. 


Actuele vacatures


Maatjes gezocht voor vluchtelingen in Berg en Dal


Forte Welzijn houdt zich sinds enige tijd bezig met de participatie van vluchtelingen in Berg en Dal. Voor het maatjesproject in Berg en Dal zijn wij op zoek naar sociale en betrokken vrijwilligers die het leuk vinden om vluchtelingen in Berg en Dal te begeleiden in hun nieuwe woonomgeving en samen te bouwen aan een netwerk.

Als vrijwillig begeleider en netwerkversterker ga jij, afhankelijk va de interesses, bijvoorbeeld samen naar de bibliotheek, markt,

een proefles van een sportvereniging of bij de buren op de koffie. Samen bouw je aan een netwerk tot de nieuwkomer zijn of haar draai heeft gevonden.

 

Wij bieden:

 - Begeleiding door een projectmedewerker voor het leren van (nieuwe) vaardigheden en bekend raken met de mogelijkheden
    waar jullie samen naar toe kunnen.
- Flexibele uren; ruimte om werkzaamheden naar eigen voorkeur in te delen.
- Bijeenkomsten met andere maatjes.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden als maatje voor een nieuwe inwoner van Berg en Dal? Neem dan contact op met
Lisanne Bron via telefoonnummer 06 - 83 54 40  of mailen naar lisanne.bron@fortewelzijn.nl. Je kunt ook bellen naar het algemene nummer van Forte Welzijn : 085 - 040 60 66, bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur.


Taalmaatjes gezocht in Overbetuwe

Bij Forte Welzijn telt ieder mens en richten wij ons op de gehele lokale bevolking, maar er is specifieke aandacht voor kwetsbare burgers. Het gaat er om dat ieder mens meetelt (erbij hoort), meedoet (participeert) en meemaakt (beïnvloedt) en dat de

sociale omgeving dit mogelijk maakt.

 

Het project Taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. We willen hiermee de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers vergroten, zodat zij gemakkelijker hun weg

vinden in de samenleving. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers. Als vrijwillig taalmaatje begeleid en ondersteun je anderstaligen die Nederlands willen leren of het graag willen verbeteren.