“We hebben ruimte voor iedereen”

Lees voor
30 november 2021

“We hebben ruimte voor iedereen”

Mieke Uijttewaal en Elly Holtrop zijn vrijwillige buurtverbinders bij  OnsOverbetuwe. Mieke vertelt dat het een online platform is. “Je kunt het zien als een digitaal dorpsplein. Vijf jaar geleden was dit  initiatief ontstaan om mensen en organisaties met elkaar in contact te brengen. De stichting heeft onlangs een bakfiets aangeschaft. De vrijwilligers gaan daarmee langs de elf kernen van de gemeente. “Die hebben een unieke cultuur. We zoeken nog zes ambassadeurs om verhalen op de site te zetten.”

Serieus

Elly zegt dat ze er ‘uit een geintje’ bij is gevraagd. “Ik heb het serieus genomen en ben aan de slag gegaan. Ik vond het in ‘t begin een beetje eng, maar we hebben een leuke groep mensen die me heel liefdevol opgevangen heeft.” Elly is naast buurtverbinder ook degene die de social media voor haar rekening neemt. “Dat doe ik achter de schermen. Bij deze club kan ik zijn wie ik ben.”

Platform

De site onsoverbetuwe.nl is een breed platform waar onder andere de sociale kaart op staat. “We maken instanties toegankelijk op deze manier,” licht Mieke toe. “Ook  Forte Welzijn maakt hiervan gebruik.” Opbouwwerker Marcelino Thuis van Forte beaamt dit en stelt dat dit een heel belangrijk burgerinitiatief is. “Onze rol is ondersteunend. Wij kennen veel inwoners en sommige collega’s komen ook achter de voordeur. Hierdoor kunnen wij de vragen en behoeften van deze mensen in kaart brengen. Daar zijn we goed in. Ook de buurtverbinders weten oplossingen voor bepaalde vragen te vinden in hun eigen buurt.”