Zet jonge mantelzorgers in het zonnetje

Lees voor
21 mei 2021

Zet jonge mantelzorgers in het zonnetje

In de week van 1 tot en met 7 juni is er extra aandacht voor jonge mantelzorgers. Forte Welzijn wil jonge mantelzorgers uit Overbetuwe graag in het zonnetje zetten. Zo organiseren ze op donderdag 3 juni leuke activiteiten in het jongerencentrum van Heteren voor kinderen van de leeftijd 5 tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 tot en met 21 jaar maakt Forte een verwenpakketje.

Ken jij iemand die zorgt voor een ander? Geef hem/haar op! Stuur uiterlijk 25 juni de naam, postadres, mailadres en leeftijd van de jonge mantelzorger naar mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl.
Laat de jonge mantelzorger weten dat je hem/haar opgeeft.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Saskia Henze, mantelzorgcoördinator Forte via via mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of 06 46 37 50 70.

Ben jij jong en zorg je voor iemand?

Het kan je zomaar overkomen: iemand uit het gezin wordt ziek of heeft een aandoening. Dan moet vaak het kind bijspringen. Jonge mantelzorger (tot en met 21 jaar) zijn betekent dat je zorgt voor of zorgen hebt over iemand in je omgeving. Het kan zijn
dat je je zorgen maakt over je moeder die vaak somber is, op je gehandicapte broertje moet passen of de boodschappen doet voor je opa met dementie en hem helpt in het huishouden. In deze situaties is het zo dat een kind opgroeit met iemand die zorg nodig heeft.

Saskia Henze: “Zorg je voor of maak je je zorgen over iemand uit jouw gezin of familie of heb je een broertje of zusje waar je ouders meer zorgen over hebben. Bijvoorbeeld omdat je broertje/zusje een beperking of een chronische ziekte heeft. Dan ben je jonge mantelzorger.”