Zettense jongeren op visite bij Hof van Zetten

Lees voor
28 mei 2021

Zettense jongeren op visite bij Hof van Zetten

 

Een aantal enthousiaste jongeren van jongerencentrum de Uniqz in Zetten ging vorige week donderdag op bezoek bij de inwoners van het appartementencomplex Hof van Zetten.

Op de tweede etage werd de hal omgevormd tot een gezellige woonkamer en gingen beide generaties met elkaar in gesprek. Jongeren stelden nieuwsgierig hun vragen waarbij ouderen hun levensverhalen deelden. Zo werd er ook gepraat over wat corona met beiden doet. Hieruit kwam dat ondanks dat iedereen het anders beleeft, zowel jongeren als ouderen last hebben van verveling en eenzaamheid.

 

Voor elkaar

‘Op visite’ is een samenwerkingsproject van Forte Welzijn en het Sociaal team. Hierbij ontmoeten verschillende generaties elkaar. “Het bemoedigen van maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk onderdeel van het uitvoerende jongerenwerk”, vertelt jongerenwerker Jolanda Janssen. “Er zijn voor elkaar maakt de wereld net wat mooier.“

 

Tollen en knikkers

Op de vraag van jongeren wat ouderen in hun leven anders hadden kunnen of willen doen, kwam naar voren dat de meesten nog steeds hetzelfde hadden gedaan. Wel is de wereld nu anders.“ Je ziet kinderen niet meer buitenspelen met tollen en knikkers”, noemde één van de inwoners. Als tip klonk vooral: ”Doe wat je leuk vindt, doe je dat niet, dan zijn dat verloren jaren.”

 

Vervolg

Bewoners reageerden enthousiast toen ze de uitnodiging op de deurmat vonden. Bij de aftrap van het visiteproject hadden acht bewoners zich aangemeld. Het project krijgt dan ook een vervolg.

 

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Jolanda Janssen van Forte via jolanda.janssen@fortewelzijn.nl of 06-49 88 10 91.

 

Meer informatie over Forte vind je op www.fortewelzijn.nl.