Psychische zorgen in het gezin

Lees voor

Psychische zorgen in het gezin

Ben je ouder van een kind met psychische problemen? Dan is de kans op overbelasting groot. Hierdoor ontwikkel je zelfs vaker zelf psychische problematiek en loop je een grotere kans op gezondheidsproblemen. Bovendien worden GGZ-cliënten steeds minder én korter opgenomen. En er wordt meer waarde gehecht aan de inzet van familie. Dit maakt dat de druk in je gezin kan toenemen. Omdat psychische zorgen onzichtbaar zijn, ben je als mantelzorger ook niet gelijk zichtbaar. Aan de buitenkant is er immers niets aan de hand. Dat kan een heel eenzaam gevoel geven.

Daarom organiseert Forte Welzijn op dinsdagavond 4 oktober het Mantelzorgcafé met kopzorgen in de hoofdrol. Speciaal voor opvoeders en beroepskrachten die te maken hebben met psychische zorgen in het gezin. Juist dan is extra aandacht ontzettend belangrijk.
Vanaf 19.15 uur ben je welkom in basisschool Stap voor Stap, Kruisakkers 3 in Elst. De avond start om 19.30 uur en is uiterlijk 21.30 uur afgelopen.

Wat gaan we doen?
In een pakkend verhaal vertellen moeder en dochter over de weg die zij hebben afgelegd: dochter met haar tocht van puberproblemen naar psychosen en opname en moeder die zorg heeft en draagt voor haar kind. Hoe hebben zij dat gedaan, hoe kan je dat volhouden, wanneer moet je loslaten, hoe kan je ook voor jezelf zorgen. Hoe gingen zij om met stigma en taboes rondom psychische kwetsbaarheid?

Daarna is er ruimte voor het delen van ervaringen van de bezoekers en het uitwisselen van tips en tricks in kleine groepen. De avond is toegankelijk voor mensen die in aanraking komen met mantelzorg privé of professioneel en overige geïnteresseerden.

Aanmelden graag: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl of dorette.van.lieshout@fortewelzijn.nl

Kopzorgen in je gezin? Blijf er niet alleen mee zitten.

Wendy van de Putte

coördinator Mantelzorg
Overbetuwe
06-13 41 28 23