ANWB AutoMaatje gemeente Berg en Dal

Lees voor

ANWB AutoMaatje gemeente Berg en Dal

Ruim 1.000.000 mensen raken steeds meer geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Ook in de gemeente Berg en Dal zijn er mindervalide en oudere inwoners die niet voor hun eigen vervoer kunnen zorgen. Niet iedereen kan een bushalte op een gemakkelijke manier bereiken. Of heeft familie of vrienden in de buurt die kunnen rijden. Dan is het fijn als een vrijwilliger je tegen een kleine vergoeding van je huis naar je afspraak brengt. En je hebt gelijk een gezellig maatje voor onderweg! Bijvoorbeeld naar de huisarts, de supermarkt of de sportvereniging.

Vervoersdiensten

In een aantal dorpen zijn daarvoor vrijwillige vervoersdiensten actief. Zo heb je in Millingen, Leuth en Kekerdom het busje van de SWOM. In Ooij, Persingen en Erlecom is er de Klussendienst. En in het dorp Berg en Dal rijdt er natuurlijk de ToekToek! Het verschilt per dorp welk aanbod deze vervoersdiensten bieden. Zo wordt vervoer van en naar het ziekenhuis alleen door de Klussendienst Ooij aangeboden. En kun je in het dorp Berg en Dal niet terecht voor de boodschappen. Automaatje biedt ook voor deze ontbrekende vervoersbehoeften een oplossing

Ook in andere dorpen

In de dorpen Beek, Groesbeek, De Horst, Breedeweg en Heilig Landstichting is dit vervoer nog niet geregeld. Vanaf 15 april 2023 kunnen ook inwoners uit deze dorpen een afspraak maken met een vrijwilliger die je op een afgesproken tijd vervoert. De nieuwe vervoersdienst gaat werken met het landelijke systeem AutoMaatje van de ANWB. De nieuwe vervoersdienst komt dus niet in de plaats van de bestaande vervoersdiensten. Zij blijven bereikbaar op hun eigen telefoonnummers.

Ik wil vervoerd worden

Vanaf 17 april kun je elke werkdag tussen 9.00 en 11.00 uur bellen met het servicepunt van ANWB AutoMaatje Berg en Dal. Je kunt daar terecht met je vervoersvraag. De medewerkers gaan op zoek naar een vrijwillige chauffeur om je op het gewenste tijdstip naar je bestemming te brengen. Als dat lukt kun je tegen een kleine vergoeding worden vervoerd. Om het de medewerkers makkelijker te maken een chauffeur voor je te vinden, is het belangrijk dat je twee dagen van te voren belt.

Word vrijwilliger

Daar hebben we natuurlijk wel hulp bij nodig. We zijn dus op zoek naar: