Dementie

Lees voor

Dementie

Misschien heb je iemand in je directe omgeving met dementie of twijfel je of iemand (beginnende) dementie heeft. Om je te helpen kun je met vragen terecht bij onze medewerkers.

Dementievriendelijk

Forte is aangesloten bij het netwerk dementie Arnhem en omgeving. Samen met gemeente Overbetuwe zetten we ons in voor een dementievriendelijke samenleving.

Trainingen

Het netwerk dementie biedt iedere maand een training aan voor iedereen die te maken heeft of krijgt met (beginnende) dementie. Wil je meer weten over de trainingen die worden aangeboden kijk dan op de website. Op deze website vind je ook nuttige informatie over dementie in het algemeen.

Hulpmiddelen

Een koffer met hulpmiddelen voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een telefoon met foto’s die je belt in plaats van nummers. GPS-tracker om terug te komen als je verdwaald bent. Sleutelvinders, et cetera. Benieuwd wat er allemaal aan hulpmiddelen is? Mail dan naar handig@fortewelzijn.nl

Zorg tijdelijk over laten nemen

Respijtzorg is het tijdelijk overdragen van de zorg. Zodat mantelzorgers tijd naast zorgen tijd hebben voor andere belangrijke dingen in het leven: werk, studie, gezin, familie, vrienden en ontspanning. Respijtzorg is  een vorm van mantelzorgondersteuning. We noemen het ook wel vervangende mantelzorg. Door respijtzorg kunnen mantelzorgers hun eigen leven beter in balans houden en de zorg voor hun naaste langer volhouden. Voor inwoners van de gemeente Overbetuwe die te maken krijgen met dementie is er een respijtwijzer gemaakt. In deze gids vindt je informatie van verschillende vormen van respijtzorg waar mensen met dementie gebruik van kunnen maken.

Afhankelijk van de behoefte aan ondersteuning is erbij vermeld of er een indicatie nodig is. Die indicatie kan van de Wmo zijn (gemeente Overbetuwe) of van de WLZ (CIZ).

Meer informatie? Stuur dan een mail naar: mantelzorgoverbetuwe@fortewelzijn.nl

 

Wendy van de Putte

coördinator Mantelzorg
Overbetuwe
06-13 41 28 23