Mentale gezondheid

  • Home
  • Mentale gezondheid
Lees voor

Mentale gezondheid

Vind je het lastig om te gaan met teleurstellingen en uitdagingen? Voel je je regelmatig somber? Of heb je veel last van stress? Van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober is er extra aandacht voor de mentale gezondheid. 

In de gemeenten Beuningen, Berg en Dal, Druten, Heumen, Mook & Middelaar en Wijchen zijn er verschillende activiteiten om je te helpen. Alle inwoners uit de gemeenten zijn welkom. De toegang is gratis, opgeven is handig.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door Ixta Noa, Forte Welzijn, Perspectief en de gemeenten Berg & Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook & Middelaar en Wijchen.

Wat is mentale gezondheid?

Mentale gezondheid heeft te maken met hoe we ons voelen, denken en omgaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. Het is belangrijk om voor onze mentale gezondheid te zorgen, net zoals we voor onze lichaam zorgen. Dit kan onder andere betekenen dat we tijd nemen voor ontspanning, praten over onze gevoelens met vrienden of (professionele) hulp zoeken als dat nodig is. Het herkennen van tekenen van stress, angst of depressie bij onszelf en anderen is een cruciale stap in het bevorderen van mentale welzijn.

Activiteiten