Taal en Meedoen

13 maart 2020

Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders

Forte Welzijn biedt al geruime tijd ondersteuning aan nieuwe Nederlanders om mee te kunnen doen in de samenleving. Zo heeft Forte Welzijn onder meer een spreekuur opgericht om deze mensen op een vast moment in de week te woord te staan. Het spreekuur heet "Forte Welzijn en Nieuwe Nederlanders".

Het spreekuur is voor nieuwe Nederlanders die vragen hebben over thema’s zoals ontmoeten, meedoen en vrijwilligerswerk. Ook is het spreekuur bedoeld voor vrijwilligers die met nieuwe Nederlanders werken en hier vragen over hebben.

Wil je meer weten? Alle informatie vind je in de bijgaande folder.


Taalmaatjes

Bij Forte Welzijn telt ieder mens. Wij vinden het belangrijk dat iedereen erbij hoort, meedoet
en meemaakt. Om zoveel mogelijk mee te doen is het onder meer van belang dat mensen met

elkaar kunnen praten en dus de Nederlandse taal beheersen.

Heb je daar moeite mee en wil je begeleiding en ondersteuning daarbij?

Het project Taalmaatjes geeft taalondersteuning aan mensen die de Nederlandse taal

onvoldoende beheersen, bij voorbeeld statushouders, die in de gemeente Berg en Dal komen te wonen. De taalmaatjes helpen mensen die Nederlands willen leren of hun Nederlands willen verbeteren. Als je de taal spreekt en leest kun je gemakkelijker zelf de weg vinden.

Onze Taalmaatjes werken samen met de deelnemers aan het vergroten van de woordenschat en de verbetering van de spreek- en leesvaardigheid. Zo wordt bij voorbeeld samen geoefend met het voeren van een gesprek of om via  de telefoon een afspraak te maken. Het deelnemen aan een taalgroep is wel een voorwaarde voordat je een taalmaatje krijgt.


Wil je meer weten? Neem dan contact op Lisanne Bron via telefoonnummer 06 - 83 54 40 53 of mail naar  lisanne.bron@fortewelzijn.nl. Je kunt ook bellen naar het algemene nummer van Forte Welzijn: 085 - 040 60 66,

bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Zou je hulp willen krijgen bij het beter beheersen van de Nederlandse taal en wil je je aanmelden? Klik dan op het inschrijfformulier anderstalige.

Voor dit project zijn we op zoek naar vrijwillige taalmaatjes die een anderstalige willen begeleiden en ondersteunen.

Dus als je dat leuk lijkt om te doen dan kun je ook daarvoor contact opnemen met Lisanne Bron. Of meld je aan via het inschrijfformulier taalvrijwilliger.